Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Bazar pentru o fetiță orfană de care are grijă străbunica

Bazar pentru o fetiță orfană de care are grijă străbunica

Daniela are 10 ani și după ce a i-a murit mama, anul trecut, a rămas în grija străbunicii. Este elevă în clasa a V-a, însă nu are niciun venit. Trăiește din „nimic”, neavând nici măcar alocație, deoarece nu are un reprezentant legal care să ridice banii. Grădinița Tărâmul Zânelor împreună cu Asociația „Mâini Unite” realizează un bazar cu obiecte decorative pentru Paști, banii strânși donându-i fetiței.

După ce în luna februarie a anului trecut, mama Danielei a murit, fetița a rămas în grija bunicii. Grija zilei de mâine însă a făcut-o pe bunica bolnavă să plece în străinătate, la lucru, iar Daniela a rămas în grija străbunicii.

„Dumnezeu hotărăște ca mama ta să plece mai repede la EL și tu să rămâi aici cu bunica și străbunica ta. Bunica are și ea grave probleme de sănătate și a decis să plece în străinătate să trimită în țară bani pentru un trai decent. Tu rămâi cu străbunica ta într-o lume mare pe care nu o cunoști prea bine...și speri încă în zâne și povești cu final fericit. Statul stă și cugetă și îți taie toate sursele de venit (alocație, indemnizație, ajutor social etc) și străbunica ta cere ajutor oricui poate da o mână de ajutor”, este mesajul scris pe pagina evenimentului postat de grădiniță.

Când au aflat de cazul fetiței, membrii Asociației „Mâini Unite” nu au putut sta cu mâinile în sân și au ajutat-o cum au putut. „Ca să poată primi ajutor social sau alocație, ea trebuie să aibă un reprezentant legal. După decesul mamei sale ea a rămas practic, fără reprezentant legal. Și pentru că nu avea un reprezentant legal, nu exista o persoană împuternicită pentru a beneficia de aceste drepturi. Noi, cei de la Mâini Unite am intentat un proces cu Direcția Copilului prin care bunica o să intre în drepturi după ce se va termina procesul. Până la finalizarea procesului ea nu are nimic”, spune Ana Maria Micu, coordonator de programe al Asociației „Mâini Unite”.

Obiectele realizate de cei de la grădiniță vor fi expuse spre vânzare în cadrului bazarului ce va avea loc miercuri, 12 aprilie, în cadrul Grădiniței Tărâmul Zânelor, din Piața Talmaciu nr. 2. Banii strânși vor ajunge la Daniela, pentru a putea avea o mică bucurie în preajma Sărbătorilor Pascale. Mai mult decât atât, cei care doresc să o ajute pe Daniela pot dona o sumă de bani în contul: Asociația „Maini Unite” Sibiu CUI 30124370 /26.04.2012; CONT RO37 RZBR 0000 0600 1456 4956 Raiffeisen Bank – Ag.Brukenthal Sibi, cu mențiunea „Cas Daniela” la observații.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Românaşul Îngândurat

Acum 5 ani

Unde locuieste Daniela şi unde este gradinita Taramul Zanelor?
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 5 ani

Dacă vreți să ajutați fetița, furnizați publicului toate informațiile, nu îi lăsați pe ei să facă pe detectivii.
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Unde este gradinita?
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Vas ruga sa afișați un nr de cont si o adresa unde se poate trimite pachet pt fetita
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Cunosc situația cind in România un copil orfan dupa ce din punct de vedere sufletește este o viața întreaga marcat mai este pe deasupra si protecția socială si legile inexistente.Nu sint legi bine puse la punct in aceste cazuri cind un copil ramine orfan de un părinte sau si mai rău de ambi parinti
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Asta a fost acum 20 de ani si vad ca dupa atuta timp nici acum nu sint reglementate.Pacat Cei care suferă sint niște copilași nevinovati
Raspunde

irinaa

Acum 5 ani

Adresă: Piața Tălmaciu 2, Sibiu Telefon: 0751 305 677
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus