Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proiect. Curs de prim ajutor obligatoriu pentru cei care vor permis de conducere

Proiect. Curs de prim ajutor obligatoriu pentru cei care vor permis de conducere

Obţinerea permisului de conducere ar putea fi condiţionată de obligaţia candidaţilor de a urma şi de a promova un curs de prim ajutor în trafic, potrivit unui proiect depus de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, care susţine că "măsurile de prim-ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii".

În vederea obţinerii permisului de conducere candidaţii au obligaţia de a efectua, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, şi de a promova un curs de prim ajutor în trafic", potrivit proiectului de lege pentru completarea articolului 23 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, informează Mediafax.

Tudor Ciuhodaru susţine, în expunerea de motive a actului normativ, că intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire.

"Toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice susţin acest demers: (…)câteva secunde fac diferenţa între viaţă şi moarte (lipsa oxigenării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute după oprirea respiraţie, afectarea permamentă a creierului survine în 4-6 minute), (...) intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire; pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii", susţine Ciuhodaru, adăugând că efectuate incorect măsurile de prim ajutor pot duce la sechele grave.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, Camera Deputaţilor este for decizional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 895

Comentarii

2 comentarii

emma-noelle

Acum 6 ani

Salu' mana! Nenea, aceste cursuri sunt binevenite! Da' oare, toti prostii aspiranti la carnet, vor invata batar sa-si puna comprese cand or face "buba" mare?..
Raspunde

florin

Acum 6 ani

eu nu mi--as asuma raspunderea sa experimentez niste tehnici pe care le-am exersat odata sau de 2 ori in viata, iar in cazul in care accidentatul moare sa fiu tras la raspundere de procurori sau familia decedatului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus