Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
13°C

”Cu toţii devenim „purtători de lumină” şi cu sufletele luminate suntem chemaţi să intrăm și să cinăm împreună cu Hristos” Urări de Paști pentru sibieni

”Cu toţii devenim „purtători de lumină” şi cu sufletele luminate suntem chemaţi să intrăm și să cinăm împreună cu Hristos” Urări de Paști pentru sibieni

 

Aleși sau numiți, liderii politici și administrativi, clerici și reprezentanți ai armatei au transmis de Paști mesaje către sibieni. Despre iertare, iubire, familie, pace, liniște, prosperitate și bucurii, în cuvintele ce urmează.

streza

”An de an, Învierea Domnului ne aduce lumină și bucurie sfântă în viaţa noastră. Pentru acest, „Praznic al Praznicelor și Sărbătoare a Sărbătorilor”, ne-am pregătit sufletește de-a lungul Postului Mare, hrănindu-ne cu lumina rugăciunii, a nevoințelor și a Sfintelor Taine, pentru ca, înveșmântați în „haina de nuntă”, să intrăm întru bucuria Domnului nostru.

Cu toţii devenim „purtători de lumină” şi cu sufletele luminate suntem chemaţi să intrăm și să cinăm împreună cu Hristos cel Înviat la Sfânta Liturghie – ospățul ceresc al bucuriei nesfârșite a biruinței Lui asupra morții veșnice.

Învierea Domnului Hristos ne arată, tuturor, rostul dumnezeiesc al vieții noastre. Oricâte suferinţe am avea, oricâte încercări ar veni peste noi, oricât de mult am fi copleşiţi de necazuri, ziua de Paşti rămâne, pentru noi, lumină, speranţă şi mângâiere de la Hristos cel Înviat, dăruind un sens mântuitor tuturor încercărilor vieții noastre. Atmosfera plină de pace şi de fericire a acestei nopţi sfinte defineşte existenţa noastră de creştini. Lumina pe care o purtăm în suflete şi bucuria acestui praznic strălucesc pe feţele noastre, iar mulțimea de făclii luminoase cu care înconjurăm bisericile noastre umplu lumea întreagă de bucurie şi de încredere în ajutorul Celui care a pătimit, a murit și a înviat pentru noi. Cu smerenie și cu credință am venit în noaptea Învierii, asemenea femeilor mironosițe la mormânt, ca să primim în inimile și în viețile noastre darul Luminii cerești, pe Iisus Hristos cel Răstignit și Înviat, și astfel, prin iubirea Lui mântuitoare, să ne putem ierta unii pe alții, să refacem comuniunea cu Dumnezeu și cu semenii noștri.

Aceasta este ziua Învierii Domnului, ziua cea neînserată, „pe care a făcut-o Domnul ca să ne bucurăm şi să ne veselim în ea”. Cu toţii suntem astăzi în Ierusalimul ceresc, peste care slava Domnului a răsărit. Cu toţii săltăm şi ne bucurăm sufleteşte, căci întru Lumina Feţei Domnului nădăjduim că vom vedea Lumina vieţii veşnice.

Hristos cel Înviat este cu noi toţi! Pentru aceasta, vă adresăm tuturor îndemnul Sfântului Apostol Pavel, care să ne însoţească mereu:

„Privegheaţi! Staţi tari în credinţă! Îmbărbătați-vă! Întăriți-vă! Toate ale voastre în dragoste să se facă!” (I Cor. 16, 13).

Hristos a înviat! Sărbători Fericite! La mulţi şi binecuvântaţi ani!”

† Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

 

Ghita Barsan, rector Academia Fortelor Terestre (Copy)

”În numele membrilor comunităţii academice militare sibiene şi al meu

personal, vă urez ca Lumina Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos, să

vă aducă linişte, pace sufletească, prosperitate şi bucurii alături de

cei dragi Dumneavoastră!”

PAŞTI FERICITE!

gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan.

daniela Cimpean CJ consiliu judetean (27)

„Vă doresc ca sărbătoarea Învierii să vă găsească cu inimile deschise, pentru a putea simți pe deplin de însemnătatea acestei sărbători. Anul acesta toți creștinii serbează Paștele în aceeași duminică, iar această coincidență a calendarelor îmi doresc să se transpună și într-o coeziune în spirit, care să ne ajute să fim uniți în tot ceea ce facem. Cu dragoste reînnoită pentru valorile esențiale care ne leagă statornic, putem să apreciem diversitatea tradițiilor ca pe o comoară și să ne bucurăm unii alături de alții.

 

Urez tuturor creştinilor „Sărbători fericite!”. Hristos a înviat!”

Daniela Cîmpean, președinte al Consiliului Județean Sibiu

subprefect radu lucian

”În Sfânta zi a Învierii Domnului, redevenim purtători de lumină din Lumină, împărtășind cu cei de lângă noi bucuria, speranța, iubirea și credința.

În taina Sfintelor Paști descoperim puterea vieții în moartea pe care Iisus Hristos a biruit-o, dăruind lumii curajul și bucuria izbăvirii de întristare.

Vă doresc, stimați cetățeni ai județului Sibiu, să petreceți Sfintele Paști în pace și fericire, împreună cu toți cei dragi!”

 

Hristos a Înviat!

Lucian RADU,

Prefectul Judeţului Sibiu

CJ sovaiala (41) (Copy)

SĂRBĂTORI LUMINATE !

”De peste două mii de ani Hristos ne împacă mereu cu Dumnezeu  ("Părinte, iartă lor, că nu știu ce fac"- Lc 23,24) , ne arată mărturii ale dragostei Lui pentru noi și ne dă în fiecare clipă șansa luminii.

"Să fie răstignit!"  strigau  oamenii și-mi aduc aminte de spusele unuia dintre mitropoliții români - așa strigăm și astăzi prin ceea ce facem sau prin ceea ce nu facem. Ne îndepărtăm, deși spunem - mai ales de Paști - că Îl căutăm.

Probabil că SPUNEM  cu toții prea multe. Că DOAR SPUNEM cu toții prea multe!

Să ne gândim, prieteni, împreună zilele acestea la motivele pentru care El ne iubește și să le arătăm mai des, indiferent că suntem politicieni  ( sau, poate, mai ales dacă suntem politicieni! ) educatori, fermieri, medici sau orice altceva.

Sărbători cu bine tuturor sibienilor și medieșenilor, tuturor locuitorilor  județului!

Hristos a Înviat!”

Deputat Constantin Șovăială

neagu2

”Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos să vă umple sufletul de încredere, lumină, iubire și speranță. Să petreceți zile fericite alături de cei dragi, îmbogățite de aroma bucatelor tradiționale.

Hristos a înviat! ”

 

Al dumneavoastră Deputat PNL,

Nicolae Neagu

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus