Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Ministerul Sănătății oprește exportul de vaccinuri

Ministerul Sănătății oprește exportul de vaccinuri

Ministerul Sănătăţii a anunțat sâmbătă că început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor, precizând că este în curs de finalizare procedura prin care va achiziţiona 109.000 de doze de vaccin antirujeolic, în condiţiile în care epidemia de rujeolă înregistrează aproape 5.000 de cazuri, dintre care 22 de decese. Ministerul Sănătăţii (MS) menţionează că a demarat procedurile de notificare a Comisiei Europene, "un pas necesar în acest sens, deoarece limitarea exporturilor poate fi considerată o îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor în spaţiul Uniunii Europene". "În paralel cu această măsură, Ministerul Sănătăţii a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să notifice distribuitorii de medicamente în legătură cu această decizie, iar dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite", precizează reprezentanţii ministerului, adăugând că a finalizat procedurile pentru achiziţionarea vaccinului tetravalent şi hexavalent şi a început distribuţia lor în ţară, anunță news.ro. Ministerul anunţă  deasemenea că este în curs de finalizare procedura de achiziţie de urgenţă a vaccinului împotriva rujeolei (109.000 de doze).

Epidemia de rujeolă, care a debutat la sfârşitul lunii septembrie 2016, a ajuns, vineri, la 4.881 de cazuri, dintre care 22 de decese, cu aproape 90 de îmbolnăviri mai multe decât în săptămâna precedentă, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În județul Sibiu, săptămâna trecută s-a înregistrat cea mai mare creștere a cazurilor de rujeolă. De la 37 de cazuri în urmă cu două săptămâni, la 170 de cazuri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

azr 1918 medic

Acum 5 ani

Aceşti inteligeţi care ne conduk ( ka şi predecesorii lor ) : libera circulaţie se aplică societăţilor comerciale .Nimic nu împiedică Ministerul să achiziţioneze direct vaccinurile ( nu prin intermediari...) şi să le distribuie ca acum prin DSP ..La medicamente e mai complicat ,acolo se poate aplica doar la bolile pe Program Naţional ( ex. oncologice ,dar acolo e potul mare ...). Nu cred că sunt mai nepricepuţi decât mine, dimpotrivă !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus