Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
7°C

SF-uri turistice made in Sibiu / Hermannstadt

Consiliul Județean propune Ministerului Turismului cinci proiecte în care s-ar putea îngropa lejer una, două, poate trei sute de milioane de euro. O stațiune cu vreo 12-15 pârtii de schi la Bâlea, o alta la Sadu, încă una la Avrig, una mai micuță la Rășinari și o alta la Șerbota – Puha. Să fie la tot poporul doritor de dat la vale cu plasticurile-n picioare. Să vină elvețianul, francezul, italianul, austriacul și bulgarul să ia lecții de infrastructură turistică.

Când a propus ministrul oamenilor de prin județe să vină cu idei, probabil că nu s-a așteptat la atâta abnegație. Sibienii au scos de la naftalină proiecte îngropate de prin anii 70, cum e cazul mega-stațiunii de schi Bâlea Lac sau ceva mai recente de acum 20 de ani, numai ca să dea la scor. Unul electoral, evident. La final de mandat, oamenii vor zice ”noi am încercat, dar PSD-iștii nu ne-au dat nimic”. Și pe bună dreptate. Cum să te apuci să întinzi cabluri peste munții Făgăraș când tu nu ai bani de un cantonament de dans clasic în Sibiu.

De fapt, Consiliul Județean a primit exact ce a oferit mai micilor operatori într-ale sportului de pe plan local. La fel cum a procedat Ministerul Turismului cu proiectele de turism, tot așa a procedat și CJ Sibiu cu proiectele sportive. S-au cerut cinci milioane de lei pe proiecte sportive în județ și s-au împărțit 500 de mii. După buget… La fel ca în cazul bucureștenilor, Consiliul Județean și-a făcut datoria. A analizat, a cântărit, a împărțit și asta a ieșit.

Și unii și ceilalți vor ofta la sfârșit de mandat: ”asta s-a putut…”

La fel ca în sănătate, sport, cultură, educație și așa mai departe și în turism continuăm să facem cârpeli. Nu avem un plan serios, nu avem nici măcar o idee despre ce puteam face. Sau măcar ce vrem. Din proiectele transmise de la Sibiu, observ că vrem să facem din județul Sibiu o atracție turistică pentru sporturile de iarnă. Deși avem o caricatură de stațiune montană și un început de proiect de schi pe care toate autoritățile îl ignoră.

Dar n-ar da unul binețe celor care au investit acolo. Nu i-ar deranja cu o minimă întrebare: ”Aveți nevoie de ceva? Vă putem ajuta?”

Până acolo, visăm avioane supersonice și sute de kilometri de pârtie în jurul Făgărașilor. Pârtieeeeeee…

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Baba

Acum 4 ani

Dl Bratu,cred ca ati inteles gresit: La Balea Lac nu era vorba de cinspe' pirtii ci de cinspe' locuri de pescuit la copca.
Raspunde

azr 1918

Acum 4 ani

Încă o mostră a nepriceperii administrative a " liderilor " sibieni .
Raspunde

Balena rosie

Acum 4 ani

D-le Bratu ce are Sighiul orasul cu propunerle din judet? Eventual asemanarea ca povesti SF. Tot un fel de beletristică este si Herman-ul tutistic. Un fantastic nul!
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

Ca deobicei, Alin Bratu este pe dinafară !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus