Luni,
29.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Iohannis: Un criteriu de performanță pentru o guvernare ar trebui să fie absorbția fondurilor europene, nu cine crește salariile

Iohannis: Un criteriu de performanță pentru o guvernare ar trebui să fie absorbția fondurilor europene, nu cine crește salariile

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că un important criteriu de performanță pentru o guvernare ar trebui să fie absorbția fondurilor europene și implementarea proiectelor de investiții, și nu disputa pentru cine crește mai repede salariile bugetarilor, informează Agerpres.

"Probabil că cel mai important pas pe care trebuie să îl facem este dezvoltarea infrastructurii. Niciun sector nu poate performa în lipsa infrastructurii, indiferent prin ce mijloace am încerca să îl susținem. Constat cu îngrijorare că guvernele trec, dar problemele infrastructurii rămân, în ciuda faptului că nu banii lipsesc, nici cei naționali, nici cei europeni. Poate ar fi relevant, de exemplu, ca un important criteriu de performanță al unei guvernări să fie tocmai absorbția fondurilor europene și implementarea proiectelor de investiții, nu neapărat disputa pentru cine crește mai repede salariile bugetarilor", a spus Iohannis, la evenimentul "Președintele României în dialog cu mediul de afaceri", organizat la Camera de Comerț și Industrii a României.

El a subliniat că salarizarea trebuie îmbunătățită, arătând că "soluțiile durabile trebuie căutate la nivelul performanței economiei, în ritmul și sustenabilitatea creșterii economice".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

A

Acum 7 ani

Cu replica asta, Iohannis ne-a demonstrat ca habar n-are ce vorbeste. Un criteriu de performanta pentru un guvern este cresterea economica si dezvoltarea unei tari nu atragerea de bani. Oricine poate sa atraga milioane de euro in fonduri europene si sa supra-evalueze servicii si produse si sa fure din acei bani dar foarte putini se pot lauda ca au realizat ceva cu acei bani. Si ia hai sa o lasam putin mai deoparte cu pupincurismu liberal care predomina scena politica si mediatica. Partizanatul asta jegos si ipocrit e chiar rusinos. (iar toate astea vin de la un om care detesta orice inseamna stanga dar nu critica doar de dragul de a critica, pentru ca ceva bun este facut de cei cu a caror ideologie nu sunt de acord)
Raspunde

B

Acum 7 ani

Cu replica ta ai demonstrat ca habar nu ai ce inseamna sa atragi fonduri europene facand proiecte serioase si fezabile. Punct.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus