Miercuri,
07.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Între 4.500 și 9.000 de lei pe lună. Salariile șefilor de la Urbana, Tursib și Piețe Sibiu

Între 4.500 și 9.000 de lei pe lună. Salariile șefilor de la Urbana, Tursib și Piețe Sibiu

Potrivit bugetelor adoptate de consilierii locali ai Sibiului pentru cele trei societăți deținute de municipiu (Urbana SA, Tursib SA și Piețe Sibiu SA), cea mai mare indemnizație de director general o primește Teodor Birț, cel care conduce societatea care administrează piețele orașului. La polul opus este Mircea Ovidiu, directorul general al Urbana, cu 4.500 de lei. Veniturile sale lunare sunt completate de indemnizația de membru al Consiliului de administrație de la Tursib.

Consiliul local Sibiu a adoptat la finele acestei săptămâni bugetele pentru anul în curs ale societăților în care forul legislativ local este acționar unic. Potrivit notelor de fundamentare care însoțesc aceste bugete, cele mai mari câștiguri medii lunare le au angajații Tursib (2.715 lei), urmați de cei ai Urbana (2.104 lei) și, respectiv, Piețe Sibiu SA (2.052 de lei). Toate veniturile la care se face referire în acest articol reprezintă valori brute.

Piețe Sibiu SA: Jumătate din venituri merg pe salarii

Piețe Sibiu SA are un buget estimat anul acesta la 6,12 milioane de lei, ușor mai mic decât cel realizat anul trecut (6,15 milioane de lei). Profitul brut estimat pe anul în curs este de 90.000 de lei (față de 60.000 de lei, realizat anul trecut). Cea mai mare cheltuială din acest buget estimat o reprezintă cea cu personalul: 3,11 milioane de lei, cu 308.000 de lei mai mult decât anul trecut. Potrivit raportului de buget pe 2017, remunerația (componentă fixă) a directorului Teodor Birț (foto stânga) este de 9.000 de lei pe lună. Cei doi membri ai Consiliului de administrație al Piețe Sibiu SA, Cristian Bucura și Gheorghe Lazăr, primesc, de asemenea, 1.500 de lei pe lună. Iar secretarul Consiliului de administrație primește 900 de lei, lunar. Cei 96 de angajați ai SC Piețe Sibiu SA au un câștig mediu lunar de 2052 de lei, în creștere semnificativă față de cei 1053 de lei care au reprezentat câștigul mediu lunar în cursul anului 2016. În cazul Piețe Sibiu SA, cheltuielile cu personalul sunt de aproximativ 50% din veniturile estimate pe anul în curs.

Tursib: cele mai mari indemnizații pentru membrii de consiliu de administrație

Tursib estimează pentru anul în curs venituri totale de 38,41 de milioane de lei, cu 20% mai mari decât cele realizate anul trecut (31,84 de milioane de lei). Cheltuielile cu personalul însumează 14,79 de milioane de lei (38,5% din totalul veniturilor așteptate), profitul brut estimat pe anul în curs fiind de patru milioane de lei (față de 3,6 milioane de lei realizat anul trecut). Cheltuielile cu personalul înregistrează o creștere de aproape 21% față de cele de anul trecut. În ceea ce privește cheltuielile aferente cu organele de conducere și control, comisii și comitete, nota de fundamentare a bugetului aprobat pe anul în curs indică faptul că directorul general al societății, Dan Căprariu (foto dreapta), primește lunar o indemnizație de 7.500 de lei. Mircea Ovidiu, Daniela Chialda și Jens Kielhorn, cei trei membri ai Consiliului de administrație ai societății primesc lunar câte 2.250 de lei. Câștigul mediu salarial lunar în anul 2017 este estimat la 2.715 lei, față de 2.648 de lei anul trecut, în condițiile în care Tursib are anul acesta un număr mediu de salariați estimat la 300.

Urbana: societatea cu un profit de 1.030 de lei

Urbana, societatea din subordinea Consiliului local cu cele mai mici venituri, are un buget adoptat pe 2017 care estimează venituri totale de 2,62 milioane de lei, cu o ușoară creștere față de cele 2,56 milioane de lei de anul trecut. Cheltuielile cu personalul sunt estimate la 698.000 de lei, cu 13% mai mari decât cele de anul trecut (615.000 de lei). Profitul estimat pe anul în curs este de 16.100 de lei, față de cei 1.030 de lei realizați anul acesta. Cheltuielile cu personalul reprezintă 27% din totalul veniturilor estimate pe anul în curs.

Directorul general al societății, Mircea Ovidiu (cel care face parte și din Consiliul de administrație al Tursib, alături de Daniela Chialda, directoarea economică a Urbana) are o retribuție lunară de 4.500 de lei. Ceilalți doi membri ai consiliului de administrație al societății, Liviu Amariei și Ana Pucheanu, primesc lunar o indemnizație brută de 600 de lei. Pe lângă aceste sume, directorul general și membrii CA mai primesc o „indemnizație variabilă“ în limita a trei indemnizații lunare brute dacă îndeplinesc indicatorii de performanță.

Câștigul mediu lunar al salariaților Urbana (în număr de 19) este estimat anul acesta la 2.104 lei, în scădere față de cei 2.195 de lei de anul trecut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Consiliul capetelor patrate.
Raspunde

Mircescu Viorel

Acum 5 ani

Romania intra in sfarsit in normalitate! Gata cu multinationalele care ne fura si ne asupresc! Normal este ca toti sa lucram la stat si sa ne mearga bine! Cu PSD inainte, la bine si la greu! Forza ragazzi!
Raspunde

Dan

Acum 5 ani

Da tu suferi bine ce drak are psd cu primaria sibiu
Raspunde

Augnik

Acum 5 ani

säracii de ei sefi.Ce salarii mici au.Si cät cästigä un muncitor de ränd ?
Raspunde

George

Acum 5 ani

Ca sa vezi minune!!! Smecherul de Birt are cel mai mare salariu!
Raspunde

herr

Acum 5 ani

Enorm!
Raspunde

B.Utoru

Acum 5 ani

Nu-i mai invidiați atâta, că nu-s toți banii ai lor. Jumătate trebuie să cotizeze la partid.
Raspunde

şerb

Acum 5 ani

În loc de cetăţeni ,şerbi pe moşie .
Raspunde

Octavian

Acum 5 ani

4500 de lei inseamna 3000 in mana, de rasul curcii, pai un muncitor la Continental castiga tot atat :))))))))))
Raspunde

Adela

Acum 5 ani

Cum își justifica birt salariul. ...Alo d-na Primar...se aude!!!! Sfidare la adresa cetățenilor ........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus