Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Turul Ciclist al Sibiului 2017: Vin americanii!

Turul Ciclist al Sibiului 2017: Vin americanii!

Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului 2017 au închis tabloul de start al competiției care va aduce pe șoselele Transilvaniei unele dintre cele mai puternice echipe din Europa, cărora li se alătură formații din America și Asia.

Turul Ciclist al Sibiului 2017 va avea loc în perioada 5 - 9 iulie și va alinia la start echipe 4 echipe pro-continentale, 16 echipe continentale și echipă națională (Naționala României). Echipele participante sunt:

 • Androni Giocattoli (Italia) – pro-continentală
 • CCC Sprandi Polkowice (Polonia) – pro-continentală
 • Kolo Quick Cult (Danemarca) – pro-continentală
 • UnitedHealthcare Pro Cycling Team (SUA) – pro-continentală
 • 0711-Cycling (Germania) – continentală
 • Stradalli Bike Aid (Germania) – continentală
 • Team Unieuro Trevigiani (Italia) - continentală
 • D'Amico Bottecchia (Italia) – continentală
 • Tușnad Cycling Team (România) – continentală
 • Monkey Town (Olanda) – continentală
 • GM Europa Ovini (Italia) – continentală
 • Team Differdange Losch (Luxemburg) – continentală
 • Adria Mobil (Slovenia) – continentală
 • Cristina Juwelry Kuma (Danemarca) – continentală
 • Interpro Cycling Academy (Franța/Japonia)
 • Kuwait-Kartucho.es (Kuweit) – continentală
 • Team Giant Castelli (Danemarca) – continentală
 • Team Hurom (Polonia) – continentală
 • Team Roth-Akros (Elveția) – continentală
 • Dukla Banska Bystrica (Slovacia) – continentală
 • România (România) - națională
Participare de pe trei continente

După Shimano Cycling Team (Japonia), Synergy Baku Cycling (Azerbaidjan), Israel Cycling Academy și Nippo Vini Fantini (Japonia-Italia), echipele asiatice nu mai sunt o noutate la Sibiu iar prezența formației franco-japoneze Interpro Cycling Academy nu mai miră pe nimeni. Cu atât mai normală pare participarea echipei hispano-kuweitiene Kuwait Kartucho.es, mai ales dacă ne gândim că în componența acesteia intră italianul Davide Rebellin, câștigător al Turului Sibiului în 2013, și sprinterul Stefan Schumacher, câștigător al unei etape de contratimp individual la Sibiu în același an.

Însă noutatea absolută a ediției Turului din acestui an este participarea primei echipe din Statele Unite, procontinentala UnitedHealthcare, care este și prima echipă americană care participă la un tur ciclist în România. Echipa are un palmares de invidiat: a câștigat 18 titluri naționale în SUA și 2 titluri mondiale, având în componență rutieri de valoare, cum ar fi Gregory Henderson (între 2010 - 2011 la Sky, între 2012-2016 la Lotto) și Lucas Haedo (între 2010 - 2012 la Saxo Bank și în 2013 la Cannondale).

Tot la capitolul noutăți în competiția transilvană se înscrie prima echipă elvețiană (Team Roth-Akros), care îl are în componență pe campionul de anul trecut al Elveției la proba de șosea Johnathan Fumeaux, care provine din echipa World Tour IAM (desființată anul trecut), de unde vine și coechipierul său Pirmin Lang.

În rest tabloul participantelor este unul familiar celor care urmăresc competiția de la Sibiu. Rutierii procontinentalei CCC Sprandi Polkowice visează să plece acasă cu tricoul galben pentru a treia oară. Tot printre cunoscutele sibienilor se numără și continentala Cristina Juwelry Kuma, care speră să re-câștige măcar titlul la echipe pe care și l-a adjudecat în 2013, cât și echipa slovenă Adria Mobil, care are în palmares titlul câștigat de Rogina în 2014.

La ediția de anul acesta vor participa 4 echipe italiene: Team Unieuro Trevigiani, D'Amico Bottecchia, GM Europa Ovini și procontinentala Androni Giocattoli. Aceasta din urmă revine cu dorința de pune pentru prima dată mâna pe trofeul sibian, care le-a scăpat cicliștilor lui Gianni Savio printre degete de atâția ani. Puncheurul squadrei ar putea fi Egan Bernal, care tocmai și-a reglat cadența luând locul II în Giro de'll Apennino (1.1) și câștigând tricoul celui mai bun tânăr ciclist atât în Settimana Internazionale Coppi e Bartali (2.1), cât și în Turul Alpilor (2.HC). Tânărul columbian, despre care se spune că e pe cale să semneze cu Team Sky pentru sezonul 2018, abia așteaptă să demonstreze că nu degeaba Cyclingnews.com l-a poreclit "noul Quintana".

Un alt ciclist de urmărit este talentatul Jakob Egholm, campion mondial de juniori în 2016 la Doha, care vine la Tur cu echipa daneză Giant Castelli.

Etapele

Turul Ciclist al Sibiului este o competiție ciclistă de șosea înscrisă în calendarul competițional UCI Europe Tour la categoria 2.1 (unde 2 este codul competițiilor pe etape, iar 1 este categoria). Premiile puse în joc însumează peste 34.000 euro, cărora li se adaugă cele peste 700 de puncte UCI puse în joc.

Miercuri 5 iulie – Prologul – 2,2  km: contratimp individual în centrul istoric al Sibiului;

Joi 6 iulie – Etapa I  – 209 km: Sibiu – Blaj  – Miercurea Sibiului – Sibiu;

Vineri 7 iulie – Etapa II – 160 km: Sibiu – Agnita - Bâlea Lac (2034 m);

Sâmbătă 8 iulie – Etapa III – 181 km: Sibiu – Sebeș – Jina (1006 m) -  Gura Râului – Păltiniș (1450m);

Duminică 9 iulie Etapa IV - 150 km: Sibiu – Nocrich – Biertan – Mediaș – Sibiu.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus