Miercuri,
23.04.2025
Parțial Noros
Acum
17°C

Liciniu Lupu îi răspunde Olguței Vasilescu: Statul și-ar recupera banii plătiți mie prin indemnizație în cinci ani!

Liciniu Lupu îi răspunde Olguței Vasilescu: Statul și-ar recupera banii plătiți mie prin indemnizație în cinci ani!

Liciniu Lupu, sibianul care a primit o indemnizație de creștere a copilului, anul trecut, de 35.000 de euro lunar, îi dă replica ministrului Olguța Vasilescu, spunând că ministrul muncii nu a înţeles funcţionarea sistemului fiscal.  „Astfel afirmațiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acționat cu rea intenție/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizație necuvenită sunt total nejustificate, rău intenționate, chiar diabolice. Aceste dezinformări din presă au probabil scopul de a fi folosite în disputa pro și contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizației de creștere a copilului”, spune Liciniu Lupu, citat de Digi24.ro.

Replica omului de afaceri vine în urma unei postări pe facebook a Olguţei Vasilescu în care aceasta scria că un tată ar trebui să contribuie 200 de ani la sistemul de asigurări sociale de stat pentru a primi o asemenea indemnizaţie timp de doi ani. Liciniu Lupu explică spune însă că statul şi-ar recupera banii în aproape cinci ani din taxele pe care el le plăteşte lunar.

În plus, Liciniu Lupu explică de unde are venitul pe care l-a demonstrat pentru a primi indemnizația de creștere a copilului de 35.000 de euro. ”Impozitul PLĂTIT de mine pentru anul 2015 a fost de 21,5% din venitul net (2.670.523 lei) și anume: 574.162,445 lei”, spune Liciniu Lupu.

 

Textul integral semnat de Liciniu Lupu:

 

„Regret că d-na ministru Olguța Vasilescu nu a înțeles funcționarea sistemului fiscal în baza căruia mi s-a calculat indemnizația. Impozitul PLĂTIT de mine pentru anul 2015 a fost de 21,5% din venitul net (2.670.523 lei) și anume: 574.162,445 lei. Indemnizația pe care ar trebui să o primesc timp de 18 luni (până la împlinirea vârstei de 2 ani a fiului meu) = 18 luni x 159.084 lei= 2.863.512 lei. Astfel, statul și-ar recupera banii plătiți mie prin indemnizația pe care ar trebui să o primesc într-o perioadă de 4,98 ani, adică 5 ani, și nu 200 de ani, cum afirmă eronat doamna ministru.

Profiturile mele nete din activitati independente declarate au fost următoarele :

Anul 2013: 49.456 lei.

Anul 2014: 919.724 lei.

Anul 2015: 2.670.523 lei.

În anul 2013 si 2014 veniturile au provenit din activitatea curentă, iar în anul 2015 veniturile au provenit din transferul unei afaceri către un investitor strategic (SIF MOLDOVA): http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/sif-moldova-investeste-2-5-milioane-de-euro-intr-o-ferma-de-afine-14213473

http://www.bursa.ro/sif-moldova-a-investit-intr-o-ferma-de-afine-268378&s=companii_afaceri&articol=268378.html

Suma de 2,54 milioane EURO a fost încasată de mine PRIN BANCĂ în luna 05.2015 și  a provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am înființat de la 0 începând cu anul 2007. Negocierile pentru această tranzacție au început în anul 2013.

Eliminarea plafonului maxim al indemnizațiilor de creștere a copilului a fost adoptată in luna 05.2016, adica dupa 1 an de la realizarea veniturilor și încasarea sumelor de către mine.

Astfel afirmațiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acționat cu rea intenție/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizație necuvenită sunt total nejustificate, rău intenționate, chiar diabolice. Aceste dezinformări din presă au probabil scopul de a fi folosite în disputa pro și contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizației de creștere a copilului.

Ministerul Muncii nu a găsit un alt mod de a eluda obligația legală de achitare a indemnizației prevăzute de legea în vigoare decât prin intervenția și utilizarea abuzivă a funcționarilor ANAF.

Referitor la rezultatele Inspecției Fiscale pot să vă spun deocamdată că acestea sunt neadevărate. Dacă facem un rezumat al raportului de inspecție fiscală, după „logica” inspectorilor, dacă investești într-o afacere 800.000 euro și ulterior o vinzi cu 1.500.000 euro ești pe pierdere și nu trebuie să platești impozit pentru aceasta tranzacție. Oare numai mie mi se pare ceva mai mult decât uluitor și imposibil ???

PS: Contestația raportului de inspecție fiscală a fost depusă în data de 25.01.2017. Termenul în care ar fi trebuit să primesc răspuns este de 45 de zile, adică până cel târziu 11.03.2017. Până astăzi 13.05.2017 nu am primit nimic. Probabil că cei care trebuie să soluționeze contestația sunt în dificultate”.

Omul de afaceri Liciniu Lupu a primit indemnizaţia de 35.000 de euro vreme de 4 luni. Ulterior, a fost recalculată la puţin peste o mie de lei.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

28 comentarii

vand tigaie

Acum 7 ani

ce sa astepti de la litruta? manipulare si demagogie.
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 7 ani

Sa fim seriosi, exact in anul cu copilul o s-au mărit brusc veniturile, in conditiile in care majoritatea patronilor isi trec salarii mici pentru a nu plati impozite. E clar ca lumina zilei ca totul e premeditare pura.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Liciniu Lupu

Acum 7 ani

Stimate domn. Fiul meu s-a nascut in luna 12.2015. Eliminarea plafonului s-a adoptat in 05.2016. Venituirle le-am avutin luna 05.2015. Credeti ca sunt clarvazator si am stiut de aceasta lege cu 12 luni inainte ca ea sa existe??? Va rog sa va ganditi inainte sa acuzati sau sa faceti afirmatii defaimatoare fara a avea nici macar un indiciu logic.
Raspunde

Mariana

Acum 7 ani

Oare acest domn ne crede prosti ? In timpul Odiosului am stat acasa 111 zile (pt. nasterea copilului), apoi mi-am luat concediu fara plata 9 luni ca sa-mi cresc copilul.Pt. aceasta perioada nu am avut nici bani, nici vechime in munca si am supravietuit . Si nu am fost singura. Am fost o generatie intreaga. Acum nu-i mai ajunge acestuia nicio suma. Bine face Olguta Vasilescu. Subscriu !
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 7 ani

Pe principiul "sa moara si capra vecinului" asa cum le sta bine batranilor frustrati, uraciosi si neimpliniti! Voi distrugeti viitorul unei tari si faceti sa plece tot tineretul din tara! Legat de articol e inca o manipulare grosolana marca PSD sesizata si explicata aici.
Raspunde

Bleahhh

Acum 7 ani

Esti o baba frustrata!! Daca a platit 500000 de lei impozit la stat, atunci are dreptul sa si incaseze indemnizatia asta!! Voua , celor care nu produceti nimic, v-as suspenda inclusiv dreptul de a vota! Toti asteptati pomeni, si votati PSD ca sa va dea!
Raspunde

premediat

Acum 7 ani

Ideea este ca daca legiuitorul a promulgat o lege ce nu ofera conditii de moralitate, egalitate, actualitate etc., statul trebuie pana la abrogare sa plateasca ! Nu discutam pt. ca nu avem dovezi de legalitatea beneficiarului. Cat despre "premeditare", adica daca nu te angajezi la firma x si te angajezi la firma y care are conditii mai bune este "premeditare". Nu am auzit pe nimeni sa comenteze despre pensiile politistilor, procurorilor, militarilor etc. Dupa logica unei doamne, si inainte de 1989 au avut pensii mari ....
Raspunde

Calin

Acum 7 ani

Tatal are dreptate. Statului roman plateste doar ce ii convine, cand ii convine. Ca si cu restituirea taxei auto care a decretat Ponta din pix ca se da in 5 rate anuale, de parca eu asa le-am platit-o lor. Si in acest caz cand statul a vazut ca trebuie sa plateasca dupa ce impozit a incasat cu nemiluita, nu mai vrea sa plateaca. Statul roman este cel mai mare hot si este format de suma institutiilor si angajatilor care il formeaza. TOTI sunt partasi la acest mega furt al tarii noastre. Va dati seama ce bien ar fi in Romania daca din 1,5 milioane de anagajati la stat ar ramane 0,3 milioane adica profesori, medici si cativa functionari. Daca s-ar abroga mega birocratia si s-ar introduce un singur impozit ca sursa de venit a statului nu 15 mii de taxe si impozite? Am ajunge o tara etalon, dar asa suntem codasii Europei.
Raspunde

Capra Vecinului

Acum 7 ani

Sa moara si capra vecinului! Daca pt Doamna Mariana, acum 20 de ani legea a fost vitrega, asa sa ramana in vecii vecilor, Doamne fereste sa se schimbe. Probabil si copiii dansei in momentul de fata au venituri minimale, altfel poate ar fi inteles mai clar despre ce este vorba. Iar pt dl Ion Ionescu, normalitatea este sa fii patron care fura stabilindu-si un salariu minim pe economie pt eludarea taxelor si impozitelor iar Liciniu Lupu daca are veniturile declarate si plateste taxe la greu, este un tip suspect si bun de pus la zid. Concluziile sunt doua: populatia nu intelege ca legea este una si asa cum este in vigoare asa trebuie aplicata orice ar fi, iar Statul / Parlamentul nu este in stare sa emane legi ale caror consecinte sa le estimeze inainte si nu dupa ce legile isi produc efecte(consultari public private, specialisti, etc). In rest, dl Lupu, felicitari: asta este legea, ea trebuie aplicata si punct. ANAF daca ar fi avut ceva "putred" de gasit in veniturile dvs, ar fi facut-o demult. :)
Raspunde

germania

Acum 7 ani

Die Höhe des Elterngeldes orientiert sich am monatlich verfügbaren Nettoeinkommen, das der betreuende Elternteil vor der Geburt des Kindes hatte und das nach der Geburt wegfällt. Eltern mit höheren Einkommen erhalten 65 Prozent, Eltern mit niedrigeren Einkommen bis zu 100 Prozent dieses Voreinkommens. Das Elterngeld beträgt mindestens 300 Euro (150 Euro bei ElterngeldPlus) und höchstens 1800 Euro (900 Euro bei ElterngeldPlus) monatlich. Das Mindestelterngeld von 300 Euro erhalten alle, die nach der Geburt ihr Kind selbst betreuen und höchstens 30 Stunden in der Woche arbeiten, etwa auch Studierende, Hausfrauen oder Hausmänner und Eltern, die wegen der Betreuung älterer Kinder nicht gearbeitet haben. ............................. Asadar minimum 300 de EURO si maximum 1800 de EURO lunar. Punct. Schimbati urgent LEGEA !
Raspunde

Ion Gordun

Acum 7 ani

Cind vinzi un business cu 1,5 Mln dupa ce ai bagat 800.000, faci un cistig de capital de 700.00 pentru care trebuie sa platesti 16%.
Raspunde

Antiboi

Acum 7 ani

Adevarata problema este plata pensiilor speciale securistilor si militienilor , pensionati la 45-50 ani acestia incaseza pensii uriase inca 30-40 de ani , in conditiile in care ei nu au produs nimic in viata lor, fiind doar atarnatori la buget!!! Fumigene aruncate de PSD pentru prosti, de ce nu se desfiinteaza pensiile speciale? Indemnizatiile se platesc 2 ani si sunt putini care iau foarte mult,,in schimb , securistii si militienii sunt mii cu pensii de zeci de mii!!!
Raspunde

corvinus

Acum 7 ani

Așchia nu sare departe de trunchi. Așa tată, așa fiu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Damian

Acum 7 ani

Invidia pe succes e mare la romani. Singura neclaritate e cum a ramas un om de afaceri atat de prosper in Romania si de ce isi pierde timpul sa raspunda invidiei romanilor din clasa muncitoare care se bucura cand fenteaza statul cu orice leu (inchirieri apartamente fara contract, masini bulgaria etc). Sa dea in judecata statul si sa ceara despagubiri substantiale la Curtea Europeana.
Raspunde

George

Acum 7 ani

Banuiesc ca esti si tu un prosper om de afaceri detinator al unui BMW cu numere de Bulgaria. Bravo! Ai avut succes. Tare destept mai esti. In societatea noastera nesimtirea si hotia au ajuns calitati. A pacali statul inseamna sa-i pacalesti pe toti ceilalti. Adica sa furi de la toti cite putin. Sa-ti fac o schema sa intelegi?
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

poate ne povesteste dnul antreprenor si de creditul contractat si nerambursat de la banca com. carpatica
Raspunde

Che

Acum 7 ani

Caragiale curat ..monșer !
Raspunde

mitica

Acum 7 ani

Mai Liciniule las-o balta, se vede din avion ce-ai facut, m-ai ai si tupeu jegos sa te dezvinovatesti; poate te cauta putin mai adanc astia, cam acum 3 ani...ia adu-ti aminte ce faceai tu pe atunci...
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Indemnizatia, este de fapt un ajutor social. Orice ajutor social trebuie sa fie limitat intre intre un minim si un maxim decente. Nu conteaza cat ai contribuit. Restul sunt doar speculatii si o legislatie mult prea permisiva ...
Raspunde

born in '73

Acum 7 ani

taxele in schimb, sa fie si a 7-a piele, cat mai mari, sa avem "sa dam ceva, acolo" la cat mai multi mai erau unii care gandeau asa...
Raspunde

...

Acum 7 ani

interesant cum tocmai penala de olguta s-a trezit sa fie "aparatoarea dreptatii". pai intai sa fie ea corecta si dupa aia sa comenteze.
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

asta a fost clar de tot o speculatie si in plus de asta este o lege prost facuta. Adica la nemti unde sunt zeci de milionari se poate limita la maxim 1800 euro si la noi nu se poate limita? Asa orice om de afaceri din romania vinde azi ceva la pret mare, plateste 16% si cumpara altceva si vinde apoi iara peste putin timp si face copii ca doar incaseaza apoi mai mult decat a platit impozit la stat. Acest ajutor de crestere a copilului ar trebui acordat doar raportat la salariul de angajat si sa aiba un minim (cam cat este salariul minim pe economie) si un maxim (sa zicem 2000 euro ca noi suntem mai tari ca nemtii :) ) raportat la contributia avuta in ultimii 2 ani sa zicem. Sa nu poata fi influentata de veniturile din afaceri ci doar de salarii sa vedem atunci isi mai pun toti patronii salariul minim pe economie?...
Raspunde

Cetățean

Acum 7 ani

D-nă vasilescu, dați-le românilor minim de indemnizație, cât să nu moară de foame și astfel veți menține în România numai pe cei modești și mediocri, iar cei capabili de realizări deosebite vor pleca cu toții în străinătate. Restul banilor dați-i în continuare ajutor social țiganilor care nu lucrează nimic. Astfel, veți rămâne în România cu oamenii de la periferia societății care vă vor vota în continuare. Faceți o țară fără elite, care să mai aibă și curajul să vă răspundă „cu tupeu”.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Nu cred ca au legatura "cei capabili de realizări deosebite" cu prezentul articol ...
Raspunde

George

Acum 7 ani

Felicitari domnule Liciniu Lupu, esti un baiat destept sau cel putin asa crezi tu. Ai facut o afacere buna. Cum toate afacerile bune se fac cu statul nu ai ezitat sa faci si tu una de acest fel. De ce sa nu speculezi o legislatie cu lacune. Statul este cel care-ti plateste tie aceasta indemnizatie, adica eu si toti ceilalti romani, mai exact si cei care iti iau apararea si cei care te critica. Toti contribuim la bunastarea ta si a familiei tale, esti minunat. Singe albastru daca aveai, asa indemnizatie nu primeai. Tupeul tau e curata nesimire. Indemnizatia pentru cresterea copiilor nu ar trebui sa fie un joc cu suma zero intre parintii copiilor. Unii prea mult altii prea putin. Copii au cam aceleasi nevoi. Indemniztia pentru cresterea copilului este un AJUTOR acordat parintelui pentru cresterea copilului si nu pentru cistigarea unor venituri suplimentare. Domnule Lichiu Lupu tu ai facut un copil iar noi toti ceilalti contribuim sa-l cresti, fii rezoabil! Multe state europene te-ar fi felicitat, ti-ar fi spus sa-ti traiasca si atit. In Europa cea mai mare indemnizatie este in Germania, 1800 euro. Noi romanii am inebunit? Ce se intimpla cu tara asta? E lucru mare sa ai bun simt. Celor care comenteaza ca anumiti romanii din clasa muncitoare (adica nu antreprenorii ) sunt invidiosi pe succesul acestui minunat „om de afaceri” sibian le spun ca si ei vor contribui in egala la bunastarea lui si altor citorva sute asemenea acestuia. Cind veti intelege ca si voi faceti parte din acelasi stat?
Raspunde

Mik

Acum 7 ani

Dorinta dl Lupu de a beneficia de o indemnizatie corecta i-a adus o minunata urmarire pentru evaziune fiscala. Dar, bineinteles este un prosper si corect om de afaceri, nevinovat. Totusi mi se pare lipsit de morala ca un om bogat sa ceara asa ceva. Sa fim seriosi...indemnizatie de cresterea copilului de 35 000? Ok, lege, inteleg dar tot tupeu. Am vazut ce firme are dl Lupu este logic tot ce se intampla. Cand lacomia nu are limita. In orice tara normala exista bogati si saraci dar bogatul trebuie sa aiba decenta. Cand am avut copii, situatia mea financiara era f buna, nici o secunda nu m-am bazat pe ajutorul statului. Alocatia intra pe card ( cred) dar nu mi-am crescut copiii intinzand mana, fie si legal. Asta inseamna decenta dl Lupu. Pentru multi acesti bani sunt vitali si asa trebuie sa ramana, dar ceea ce ati facut dvs este de a abuza de o lege care va permite asta. Aici apare lacomia si indecenta.
Raspunde

Georgescu

Acum 4 luni

domnul este un roman adevarat si familia sa e mare sustinatoare a lui calin georgescu. ce sa vezi, calin georgescu care si-a cumparat in 2022 o casa chiar in satul unde are afacerile si familia lui. interesante legaturi. domnul care s-a imbogatit din fonduri europene este un mare luptator anti UE si anti occident. (fratele sau e profesor si preda cursul antioccident studentilor. viitori membri aur). Cum poti sa iei atatea fonduri de la UE si sa faci propaganda anti UE anti occident. Ba mai iei si 35.000 euro pe luna de la stat si apoi te consideri un mare roman patriot. foarte frumos, felicitari!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus