Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Generația nouă

După 21 de ani, Gheorghe Suditu părăsește funcția de președinte al organizației municipale a PSD Sibiu. Anul trecut, s-a petrecut același lucru cu colegul său Ioan Cindrea. 21 de ani...

Ca să vă faceți o idee, când România a intrat în NATO, Suditu era președinte la PSD de opt ani. Și trecuseră doar șapte ani de la Revoluția din 89, când a preluat șefia organizației. A rămas acolo peste timp. Cu victorii și eșecuri.

Tot în PSD, dar puțin mai la nord, în Mediaș, Viorel Arcaș și-a scris și el în acest an testamentul politic. ”M-am străduit și am investit toată încrederea într-o nouă generație de politicieni medieșeni, de la care personal am așteptări pe măsura eforturilor mele, dar și a exigențelor și standardelor politice actuale”, scrie Arcaș în demisia înaintată conducerii organizației județene a partidului. El era lider suprem la Mediaș doar din 2004. Doar 13 ani.

Liberalii au înlocuit și ei mai din vreme o generație de lideri care nu mai transmitea nimic. FDGR caută oameni noi.

Cine e generația nouă?

Bogdan Trif a fost desemnat președinte interimar al PSD Sibiu, iar în locul lui Suditu la municipiu a ajuns Horațiu Marin. La Mediaș, moștenitorul lui Arcaș este Mihai Macaveiu. Liberalii l-au promovat într-una din cele mai importante poziții din administrația locală pe Răzvan Pop. Forumul German dă și el semne de revigorare și un prim gest a fost propunerea lui Wiegand Fleischer în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Cinci tineri care au toată viața în față. Dar au foarte puțin timp să și demonstreze de ce sunt în stare.

Timpul nu se mai scurge ca pe vremea lui Suditu și Arcaș. Are un alt ritm. Tonul se schimbă în fiecare zi, oamenii au așteptări, vor rezultate, vor schimbare, performanță, acțiune. Au așteptări. Ei ar trebuie să fie oamenii noi pentru timpurile noi.

Trif, Marin, Macaveiu, Pop și Fleischer sunt numele de care se leagă, foarte posibil, viitorul Sibiului. Ei sunt tot ce a produs mai de preț cetatea, atâta vreme cât au ajuns aici. Generația nouă. Generația formată în 90. Generația pentru noi?

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Beni

Acum 6 ani

Ar mai fi Dan Barna. Dacă vrea poate ajunge primar în 2020.
Raspunde

Anonim

Acum 6 ani

Editorialul este de plans. A fost inlocuit Suditu cu in Suditu mai mic, la fel de balbait si la fel de indoilnic ca si caracter. Slab profesionist, nu o spun eu, o spun cei din bransa lui. Bogdan Trif, bun profesionist. La fel a fost si Cindrea de bun profesionist, dar atat, calitatea umana este zero. Ma rog politician. Razvan Pop? Oare ce a facut ca WC primar pana acum? Oare el nu sta in aceasi oras cu noi? Sibiul se transforma pe zi ce trece intr-o cocina. Se vede la tot pasul spoiala pe care o imprima Fodor burgului nostru. Sa inchei intr-o nota ca a ta. E foarte posibil ca Sibiul sa aiba un viitor gri (daca nu maro).
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Mno jea, jea, cum ar zace marjineanu'...
Raspunde

Bula ot Sibiu

Acum 6 ani

cu fuego inainte !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus