Două accidente mortale s-au produs pe autostradă în ultimele două săptămâni din cauza acvaplanării, susțin polițiștii. Șoferii se plâng că rigolele nu sunt curățate și că, atunci când plouă, toată apa ajunge pe șosea. La viteze de peste 100 de kilometri pe oră, mașinile ajung să plutească pe pelicula de apă, făcând imposibilă orice manevră de oprire sau de schimbare a direcției autoturismului.
La sfârșitul săptămânii trecute, pe o ploaie torențială, o șoferiță nu a mai putut controla mașina, în timp ce se afla pe autostradă, în județul Sibiu (foto). A intrat într-un parapete, iar mama sa, în vârstă de 50 de ani, care se afla pe bancheta din spate, a fost proiectată pe geam, în afara mașinii. A murit pe loc. Acum trei zile, un bărbat, care se afla pe locul din dreapta al unui camion, a murit în urma unui accident petrecut tot pe autostradă. Șoferul alunecase pe șoseaua umedă și a intrat în spatele unui TIR. ”Ambele accidente rutiere s-au produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile meteo rutiere, pe un carosabil umed și în condiții de ploaie torențială. În urma cercetării efectuate la fața locului, polițiștii Biroului Autostrăzi au stabilit faptul că, în cazul primului accident, un alt posibil factor care a contribuit la producerea evenimentului a fost acvaplanarea”, susține purtătorul de cuvând al IPJ Sibiu, Luciana Balteș.
În ultimele două luni, polițiștii sibieni au suspendat peste 200 de permise auto, ale șoferilor care au depășit limita de viteză pe autostradă cu peste 50 km/h.
În urma acestor accidente, un șofer a postat pe internet fotografii în care arată că rigolele de scurgere sunt înfundate și spune că, de fiecare dată când plouă, apa ajunge pe asfalt.
În lipsa unui răspuns oficial din partea CNAIR, putem vedea ce susține ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, că ar trebui să se întâmple aici.
În urma unei interpelări adresată de deputatul USR, Dan Barna, pe tema lucrărilor de pe tronsonul Sibiu – Orăștie, acesta susține că totul este sub control. ”În primul trimestru al anului 2017, din cauza condițiilor meteorologice, s-au realizat lucrări provizorii de remediere în zona dintre km 49+900 – km 49+650 și lucrări de întreținere pe talazurile cuprinse între km 64+000 și km 64+380, cale doi astfel: măsuri de scurgere a apelor, curățarea și decolmatarea șanțurilor și podețelor; asanarea apelor care băltesc pe suprafața versantului din cauza imposibilității de scurgere către un emisar; mobilizarea unei echipe de intervenție pregătită să acționeze în orice moment pentru degajarea pământului alunecat în șanțul existent de la baza corpului autostrăzii, dacă va fi cazul; inspecția zilnică a zonei menționate”, se arată în răspunsul semnat de ministrul Transporturilor.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Biroului Autostrăzi , Camerei Deputaților , Astra film festival , Orastie , Accident Vascular Cerebral , USR , Ministrul Mediului , Luciana Balteș , Dan Barna , autostrada A1 inchisa , acvaplanare , Pentru Sibiu , Fântânița Haiducului , Alexandru Răzvan Cuc
Vizualizari: 3421
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Lume
Acum 2 ore
Alex
Acum 2 ore
Sibianul
Acum 2 ore
Mița
Acum 2 ore
CX