Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Copiii pot învăța să-și facă singuri jucării de la 20 de meșteri

Copiii pot învăța să-și facă singuri jucării de la 20 de meșteri

În acest sfârșit de săptămână, 20 de meșteri din țară și din Republica Moldova vor împânzi Muzeul în aer liber. Cu tolba plină de jucării vor organiza mai multe ateliere interactive în care îi vor învăța pe cei mici să confecționeze păpuși, jucării croșetate și multe altele. Totul în cadrul Târgului Național de Jucării, ajuns la ediția a X-a.

Între 1 și 5 iunie, la Școala din Ticera și Etno Tehno Parc din Muzeul Astra cei mici și nu numai pot învăța cum să-și realizeze propriile jucării. Se vor organiza aici ateliere interactive cu meșteșuguri precum prelucrarea lemnului (jucării, instrumente muzicale), confecționarea de păpuși și jucării croșetate, împletit de fibre vegetale, textile, ceramică, jucării din lână împâslită, dar și confecționat podoabe.

,,Târgul Național de Jucării este un eveniment destinat copiilor, părinților și bunicilor sau tuturor celor care vor să își reamintească fenomenul copilăriei. Din program nu vor lipsi activitățile în aer liber cum sunt, de pildă, Ora de joacă - program de animații, și proiecțiile de diafilme pentru copii. Vizitatorii fac loc, astfel, copilăriei cu toate bucuriile pe care ea le oferă. ”, a declarat Raluca Andrei, pedagog muzeal Muzeul ASTRA

Targul de Jucarii_2015 - foto Eliza Penciu (31)

În cadrul târgului vor mai avea loc ateliere practice și meșteșugărești de cusături, împletit fibre vegetale, olărit, pictură, confecționat moriști, confecționat păpuși. De asemenea, la Etno Tehno Parc, vineri, 2 iunie și sâmbătă, 3 iunie vor fi susținute spectacolele de teatru: Fata babei și fata moșului și Soacra cu trei nurori de către actorii de la Teatrul Mic din Sibiu. Duminică, 4 iunie, pe scena de pe lac, vor avea loc Festivalul de folclor și obiceiuri tradiționale Pe malul Cibinului organizat de Palatul Copiilor Sibiu și spectacolul Amintiri dintr-o copilărie muzicală. Copilăria între muzicanți și muzicieni, susținut de Gaudeamus Quartet și invitații săi.

Targul de Jucarii_2015 - foto Eliza Penciu (117)

Târgul Național de Jucării se va desfășura în Muzeul în aer liber, zona Școala din Ticera, Etno Tehno Parc după următorul program:

Joi - 1 iunie, orele 11.00 – 18.00 Vineri - 2 iunie până duminică 4 iunie, orele 10.00 – 18.00

Luni - 5 iunie, orele 10.00 – 17.00

Spectacolele organizate la scena de pe lac se vor desfășura după următorul program:

- Festivalul de folclor și obiceiuri tradiționale Pe malul Cibinului, orele 14.00 – 18.00 - Spectacolul Amintiri dintr-o copilărie muzicală. Copilăria între muzicanți și muzicieni, orele 18.00 – 20.00 - În acest an,se vor alătura Palatul Copiilor Sibiu și Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Credit foto: Eliza Penciu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus