Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Delia și Direcția 5 la sărbătoarea Mediașului

Delia și Direcția 5 la sărbătoarea Mediașului

În acest an, municipiul Mediaș sărbătorește 750 de ani de atestare documentară, iar autoritățile locale nu au vrut ca evenimentul să treacă neremarcat. Sâmbătă, 3 iunie, seria manifestărilor dedicate împlinirii a 750 de ani de atestare documentară a municipiului Mediaș este deschisă printr-un simpozion național dedicat sărbătoririi a 750 de ani de atestare documentară, la care sunt invitați profesori și personalități din plan local și național, care vor susține comunicări despre  istoria Mediașului. De asemenea, ziua este marcată de o expoziție de cartografie desfășurată în cadrul Muzeului Municipal Mediaș, dar și prin prezentarea unui brand local – „Renașterea unei legende – Caspari Mediaș“. ”Burgul medieval va fi animat de o paradă a timpurilor și breslelor medieșene, care aduce în prim plan culorile și simbolurile cu care Mediașul s-a evidențiat în cei 750 de ani. Seara aniversară va fi marcată în Piața Corneliu Coposu, prin prezentarea filmului „Mediaș 750“, peliculă care face cunoscute frumusețile orașului: monumentele istorice, zidurile cetății, turnurile și bisericile fortificate, dar și printr-un concert extraordinar, avându-i ca invitați speciali pe  Delia și Direcția 5”, anunță organizatorii.

Toate evenimentele care se vor petrece în Mediaș cu ocazia acestui eveniment vor fi strânse în calendarul „Gala Mediaș 750”.  Evenimentele organizate în cadrul Mediaș 750 se vor desfășura până în 13 august.

 

Programul Festivalului:

Primăria Municipiului Mediaș - Sala Daniel Thellmann

Ora 10.00 - Simpozion Mediaș 750

Muzeul Municipal Mediaș

Ora 13.00 - Expoziție de Cartografie

Casa Schuller - Piața Regele Ferdinand I

Ora 14.00 - prezentare brand local - „Renașterea unei legende - Caspari Mediaș

Piața Regele Ferdinand I

Ora 18.00 - Parada Mediaș 750

Traseu paradă Piața Regele Ferdinand I - Turnul Pietrarilor - Muzeul Municipal Mediaș - Art Cafe - Turnul Forckesh - Nicolae Iorga - Piața Regele Ferdinand I

Piața Corneliu Coposu

Ora 20.00 - Concerte Fanfara Formusika, Cosmina Fulea, Delia și Direcția 5&Alina

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus