Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Val de proteste: Angajații Primăriei au închis din nou birourile. Funcționarii Protecției Sociale au inițiat și ei primul protest | Foto

Val de proteste: Angajații Primăriei au închis din nou birourile. Funcționarii Protecției Sociale au inițiat și ei primul protest | Foto

În timpul derulării protestului controlorilor de trafic de pe aeroportul sibian, și angajații Primăriei Sibiu au întrerupt din nou lucrul de la ora 11:00. Și tot de la ora 11:00 au întrerupt lucru și câteva zeci de funcționari din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Protestul spontan din cadrul Primăriei Sibiu a fost reluat de la ora 11:00, în mod similar celui de săptămâna trecută. Pe ușile de la intrare au fost lipite foi pe care scrie „Protest spontan“, iar ghișeele destinate relațiilor cu publicul au fost închise. ”Probabil o să dureze aproximativ 40 - 45 de minute. Oamenii sunt în continuare nemulțumiți, se simt nebăgați în seamă”, declară Doru Hanciu, lider sindical din cadrul Primăriei Sibiu. Proteste similare au avut loc și la alte primării din țară. O parte din angajații Primăriei Sibiu au ieșit, la fel ca și săptămâna trecută, în Piața Mare.

greva primarie

Pentru prima dată, protestelor spontane de acest fel li s-au alăturat și angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean. Aproximativ 80 de funcționari din sediul de pe strada Mitropoliei au inițiat un protest spontan cu începere de la ora 11:00, pentru două ore. Nemulțumirile sunt similare celor din Primărie: noua lege a salarizării care dă libertate administrațiilor locale de a stabili remunerația angajaților. „Suntem angajați neafiliați vreunui sindicat. Suntem în asentimentul colegilor din toată țara. Vrem o lege a salarizării care să ne recunoască munca și o grilă de salarizare care să fie stabilită prin lege și nu prin hotărâri ale CJ. Pentru noi nu ar mai exista o lege unitară ci una care poate crea discriminare“, spune Maria Popa, reprezentantă a angajaților care au întrerupt munca.

Reamintim faptul că la declanșarea celor două proteste spontane, în derulare se află și greva controlorilor de trafic, protest declanșat la nivel național.

FOTO Silvana Armat

greva directia sociala protectia copilului DGASPC (4) greva directia sociala protectia copilului DGASPC (3) greva directia sociala protectia copilului DGASPC (1) greva directia sociala protectia copilului DGASPC (5) greva directia sociala protectia copilului DGASPC (9) greva directia sociala protectia copilului DGASPC (8) greva directia sociala protectia copilului DGASPC (7) greva directia sociala protectia copilului DGASPC (6)

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

calin

Acum 6 ani

Daca la stat s-ar plati dupa eficienta 60% ar trebui concediati si restul ar avea salarii mari
Raspunde

Ella Manu

Acum 6 ani

Iubiților, de va "doriți ca asistenta sociala sa fie valorizata" asa dupa cum gura păcătosului adevărat grăiește, încercați cu o mana sau picior de-al vostru sa deslușiti principiul de funcționare al morii cu ciocane...
Raspunde

Nemilosu

Acum 6 ani

Bine ca ati iesit, sa vedem si noi ce multi taietori de frunze si plimbatori de dosare avem. Ia mergeti voi in privat, ca vad ca sunteti cam grasute, neveste piloase ale invartitilor sibieni !
Raspunde

Bugetara

Acum 6 ani

Eu lucrez in sistem si nu tai frunza la caini, mai mult am lucrat si in privat, nu se munceste mai mult, doar ca va exploateaza patronul, nu respecta legea in leg. cu liberele de la guvern. Erau si la privat "pile" si "neveste grasute" doar traim in Romania. La privat ai cui sa i te adresezi cand nu iti convine ceva, adica patronului, aici doar protestele.... Simplu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus