Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Benedek Zacharie: Nu cred că Legea salarizării va intra în vigoare de la 1 iulie

Benedek Zacharie: Nu cred că Legea salarizării va intra în vigoare de la 1 iulie

Deputatul UDMR, Benedek Zacharie, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Legea salarizării unice are șanse mici să intre în vigoare de la 1 iulie, așa cum este așteptat. Problema: președintele Klaus Iohannis. ”Nu cred că va intra în vigoare de la întâi iulie. După practicile pe care ni le-a arătat până acum (n.r. președintele Klaus Iohannis), eu cred că nu va promulga în prima fază. Va fi retrimisă în parlament, va mai fi o sesiune extraordinară, se va mai discuta odată”, a spus Benedek.

Parlamentarul UDMR anticipează și alte acțiuni de protest, în sectorul bugetar, însă are o dorință: profesorii să facă grevă după examenul de Bacalaureat. ”Probabil că acum sunt discuții și în învățământ și în alte domenii să se apuce de greve, acum problema nu e asta. Înțeleg că toată lumea face grevă, problema este să se termine cu Bac-ul și cu toate examenele. După aceea vom vedea”, a mai spus deputatul UDMR.

În Camera Deputaților, sibieni Ioan Terea (PSD), Ovidiu Sitterli (PSD) și Benedek Zacharie (UDMR) au fost singurii care au votat în favoarea proiectului de lege. S-au abținut de la vot liberalii Nicolae Neagu, Constantin Șovăială, dar și reprezentantul minorității germane, Ovidiu Ganț. Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a absentat de la vot.

Deputatul USR, Dan Barna, este singurul deputat de Sibiu care a votat împotrivă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus