Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Romgaz: Virgil Metea, reconfirmat director general pentru încă patru ani

Romgaz: Virgil Metea, reconfirmat director general pentru încă patru ani

Virgil Metea, primul manager privat al celei mai mari companii din județul Sibiu, a fost reconfirmat în funcția de director general al SNGN Romgaz SA.

Contractul de mandat al lui Virgil Marius Metea a fost reînnoit pe o perioadă de patru ani în cadrul ședinței Consiliului de administrație din data de 7 iunie, se arată într-un comunicat postat pe Bursa de valori București de către compania cu sediul în Mediaș. Metea a fost ales la conducerea societății drept primul manager privat, în urma unui concurs organizat în primăvara anului 2013. „Inginer de profesie, după absolvirea Institutului de Petrol și Gaze din Ploiești, am început activitatea în domeniul gazelor naturale în anul 1985, în cadrul Schelei de Foraj Tg. Mureș, unde am ocupat succesiv funcțiile de inginer, șef de secție și director tehnic până în anul 2001. Între anii 2001-2002 am fost șef serviciu dezvoltare în Regia Autonomă Romgaz“, arată directorul pe pagina de internet a societății. Înainte de a ocupa prima funcție din cadrul Romgaz, Metea a lucrat ca director general al E.On Gaz Distribuție.

Pentru activitatea sa în fruntea Romgaz, Virgil Metea a fost recompensat cu un bonus de 779.552 de lei. Salariul net lunar al directorului general este de 23.501 lei.

Un nou președinte al Consiliului de administrație

Tot în cadrul ședinței din 7 iunie, în fruntea Consiliului de administrație a fost ales un președinte. Este vorba de sibianul Gabriel Gheorghe, fost comisar șef adjunct în cadrul Gărzii Financiare Sibiu, Gabriel Gheorghe a ocupat mai apoi și funcția de vicepreședinte al Oficiului pentru jocurile de noroc, după ce a condus din postura de director Corpul de control al ministrului Economiei. În primăvara acestui an, numele lui Gheorghe a fost vehiculat ca posibil candidat și pentru funcția de șef al Direcției generale antifraudă. Gabriel Gheorghe este licențiat al Facultății de Drept „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

mihai

Acum 7 ani

Cu Maricuta in spate in timp ce isi roade unghiile poza aceasta spune tot...oare si de cumatrii?
Raspunde

badea cirtan

Acum 7 ani

daca nu a mers nici la antifrauda, nici la hidroelectrica, nici prin alte locuri de muls, alde a gasit modul de a-i rasplati contributia la partid lui gheorghe. criteriul competentei profesionale si al onestitatii primeaza in alegerea profesionistilor care au in maini soarta companiilor statului. nu-i asa alde Borza coleg de partid, care trambitezi asta tot timpul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus