Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Workshop de restaurare, la Muzeul Astra

Workshop de restaurare, la Muzeul Astra

La Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în perioada 12-23 iunie se va organiza cea de-a IV-a ediție a workshop-ului de restaurare. Astfel, prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Departamentul de Conservare-Restaurare se vor face activități la următoarele secțiuni: icoană pe sticlă și icoană pe lemn, lemn și lemn policrom, textile, piele-blană, ceramică-metal, grafică și bunuri culturale pe suport papetar, confecționare feronerie aferentă pentru binale la monumentele Gospodăria de miner aurar, Corna, județul Alba și restaurare a elementelor din lemn din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - Studiu de caz: Șteamp aurifer, Abrud, județul Alba.

,,Workshopul de restaurare se va desfășura în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu și în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul va reuni un număr de peste 60 participanți. Printre aceștia se numără specialişti din cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” – Sibiu, invitați din țară (Hunedoara, Bucureşti, Cluj, Călărași, Dolj, Braşov, Vâlcea, Harghita, Prahova, Neamț, Sibiu) și din străinătate (Germania, Republica Macedonia, Republica Moldova)”, spune conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu

Deschiderea oficială a avut loc astăzi, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Poarta 3, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În data de 23 iunie, în clădirea Centrului ASTRA pentru Patrimoniu va avea loc expoziția cu cele 24 de piese restaurate în cadrul Workshopului.

Se va organiza o vizită în Muzeul în aer liber pentru vizualizarea intervențiilor efectuate în cadrul workshop-ului la cele două monumente: Gospodărie de miner aurar, Corna, județul Alba și Șteamp aurifer, Abrud, județul Alba.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus