Sâmbătă,
03.12.2022
Innorat
Acum
0°C

Premierul Luxemburgului vine la Sibiu. Gazdă îi va fi președintele Iohannis

Premierul Luxemburgului vine la Sibiu. Gazdă îi va fi președintele Iohannis

Sibiul aniversează în data de 17 iunie cei 10 ani care au trecut de când a purtat titlul de Capitală Culturală Europeană, împreună cu Luxemburgul.

Programul manifestărilor include vizita la Sibiu a lui Xavier Bettel, prim ministrul Marelui Ducat de Luxemburg.

“Sibiul și Luxemburgul vor sărbători împreună deceniul care a trecut de la succesul Programului Capitală Culturală Europeană. Nu puteam să marcăm acest moment fără partenerii și prietenii noștri luxemburghezi care ne-au invitat în 2004 să ne alăturăm lor în acest program. Vom sublinia cu această ocazie succesul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, care nu ar fi fost posibil fără managementul strategic și eficient al primarului de atunci și Președintele României de astăzi, Excelența Sa, domnul Klaus Iohannis. Sunt onorată să fiu gazda acestor manifestări la Primăria Sibiu”, a declarat Astrid Fodor, primarul Sibilui.
În ziua menționată Primăria Sibiu va fi gazda unei ceremonii în cadrul căreia directorul Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxemburg, Charles Muller și directorul Teatrului Național Radu Stanca, Constantin Chiriac vor primi decorația de Stat Meritul Cultural în grad de Ofițer din partea Președintelui României și respectiv din partea Prim Ministrului luxemburghez.

Din delegațiile oficiale vor face parte Ambasadorul României în Marele Ducat de Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, Ambasadorul Luxemburgului în România, domnul Christian Biever, consilieri prezidențiali și de stat, dar și reprezentanți ai echipei din Luxemburg care au lucrat împreună cu echipa din Sibiu în anul 2007.

În programul delegației la nivel înalt este inclusă o masă rotundă cu tema “Sibiu– Destinație europeană pentru investiții, cultură și turism”, vizionarea spectacolului de teatru “Șefele” la Teatrul Național Radu Stanca, vizitarea Muzeului Brukenthal, o scurtă vizită în centrul istoric al Sibiului și participarea la deschiderea Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu și numirea în această funcție a lui Daniel Plier.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Impartial

Acum 5 ani

Vine cu "sotia"?
Raspunde

Thom

Acum 5 ani

Da, vrei sa il cunosti la un pahar la o masa mai retrasa? Se poate aranja ! ;)
Raspunde

lux

Acum 5 ani

...am ínteles aluzia! Poate vine ínsotit de Gauthier Destenay. S-au cásátorit ín data de 15 mai 2015...in Luxemburg.
Raspunde

Schwartz R.

Acum 5 ani

O recunoastere oficiala, fericita si binevenita pt. Chiriac din partea alor lui ! Sper sa se abtina si sa nu faca vreo gafa diplomatica de genul sa flirteze cu madamul lui Xavier !
Raspunde

bogdan

Acum 5 ani

Credeti ca la Festivalul International de Teatru se cade sa punem un cort in Piata Mare cu langos, kurtos-kolac sa iasa fum ca la Copsa Mica si sa miroase a ulei ars in toata Piata.... Pacat!!!
Raspunde

...

Acum 5 ani

Poate vorbește Domnul "Ambasador " Chiriac cu Dl Președinte ca atunci când merge la Aeroport să nu il mai controzeze nimeni că na este ambasador doar așa zbiară pe acolo ,de ce să fie controlat dânsul că el este Ambasador....de ce să se descalțe ca el este ambasabor!!! Nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus