Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Cum va arăta noul Sibiu Shopping City. Au început lucrările

Cum va arăta noul Sibiu Shopping City. Au început lucrările

De câteva săptămâni au început lucrările de extindere și modernizare a Sibiu Shopping City din Șelimbăr. Într-o primă fază se lucrează la reamenajarea spațiului din zona magazinului Carrefour, urmând ca în a doua parte a acestui an lucrările să avanseze în vederea construcției propriu-zise a unui etaj în zona magazinelor de haine și a restaurantelor, după obținerea PUZ-ului.

Cine a trecut în ultimele zile pe la mall a putut observa că se lucrează la plafon, toalete și alte spații din zona Carrefour. Din punct de vedere al clienților, aceste lucrări vizează îmbunătățirea aspectului general și modernizarea zonei.

Lucrările mai ample urmează să aibă loc în capătul celălalt al galeriei, unde va fi construit un etaj nou, înălțimea mall-ului urmând să ajungă la 30 de metri. Demersurile în acest sens au început încă din luna ianuarie a acestui an, când primăria Șelimbăr a emis avizul de inițiere pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru ”Remodelare centru comercial Shopping City Sibiu și extindere, înălțime maximă 30 ml”.

aviz

Informarea și consultarea publicului a avut loc în perioada 12 aprilie – 6 mai, fără probleme.

”Menționăm că procedura de informare și consultare a publicului s-a desfășurat respectând întru-totul prevederile legislației în domeniu”, arată reprezentanții primăriei Șelimbăr, în raportul final privind dezbaterea publică.
Contactat de Turnul Sfatului, primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, a declarat că reprezentanții centrului comercial urmează să prezinte documentațiile finale și probabil luna aceasta sau luna viitoare va fi aprobat proiectul.
”Prin documentația prezentă se analizează posibilitatea extinderii corpului C1 prin crearea de noi spații comerciale, terasă, spații tehnice etc. și un spațiu destinat cinematografului, la etaj. Înălțimea existentă a construcției C1 este de Parter înalt, 15 m, iar prin propunerea de extindere și supraetajare se prevede atingerea unei înălțimi maxime de 30m în zona de cinema”, arată reprezentanții mall-ului, în memoriul general privind remodelarea centrului comercial.
mall 2

La finalul anului trecut proprietarii Sibiul Shopping City – NEPI, anunțau într-un comunicat de presă că planurile lor prevăd construirea unui nou nivel, pe o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați, care va include 50 de noi spații de cumpărături, cât și o nouă zonă de divertisment și food court.

“Prin Shopping City Sibiu continuăm strategia NEPI de a crește valoarea proprietăților de retail pe care le deținem. Acest proces de modernizare își propune să aducă centrul la cele mai înalte standarde, fie că vorbim despre design, oferte de fashion, utilitate sau zona de divertisment. Tratăm proiectul Sibiu Shopping City ca un proiect emblematic pentru NEPI, consumatorul prezent aici, dar și potențialul proiectului, ne dau încredere că vom avea la Sibiu unul dintre cele mai avansate și interesante centre comerciale din România”, declara atunci Adina Ciobanu, Asset Manager în cadrul NEPI.
În același comunicat se anunța că în 2017, vor fi demarate lucrările de modernizare ce implică completarea ofertei de fashion cu noi branduri locale și internaționale de renume, aducându-le aproape sibienilor cele mai noi tendințe. Mai mult, clienții vor avea ocazia să vizioneze cele mai așteptate blockbustere mondiale, în cel mai modern cinema multiplex din oraș, care va fi dotat cu tehnologie de ultimă oră. Surprizele pregătite, unele în premieră națională, vor transforma centrul comercial într-unul din mall-urile reprezentative pentru România.

mall 1

Surse din cadrul centrului comercial au declarat pentru Turnul Sfatului că sunt foarte mici șansele ca toate lucrările să fie finalizate în decursul acestui an, conform planurilor inițiale. Cel mai probabil toate lucrările se vor încheia în 2018. Între timp, oficialii mall-ului semnează deja contracte firmele care vor aduce la Sibiu branduri noi. Neoficial, printre acestea s-ar număra nume cunoscute din zona modei, precum Bershka, Mango sau Pull&Bear. În ceea ce privește zona de restaurante și cafenele, aceasta va fi masiv îmbunătățită și extinsă, de asemenea existând branduri noi ce urmează să vină la Sibiu. Unul dintre cele mai cunoscute este Starbucks.

Proiectului de reconfigurare a centrului presupune o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro. La finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafață totală de aproximativ 90.000 de metri pătrați, devenind cel mai mare centru comercial, nu numai din regiune, ci și din întreaga țară. Modernizarea va viza o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați.

”Sibiul va deveni cea mai modernă și inovatoare destinație pentru petrecerea timpului liber și de cumpărături din regiune, o destinație capabilă să rivalizeze nu doar cu centre din România, dar și din afara țării”, mai arătau reprezentanții NEPI în comunicatul citat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

SB 10 NUT

Acum 5 ani

"o destinație capabilă să rivalizeze nu doar cu centre din România, dar și din afara țării" NEPI vobeste prostii daca se refera la pseudomallu asta care ii mare doar ca suprafata.
Raspunde

Beni

Acum 5 ani

O intrare/ieșire noua, nimic?
Raspunde

petre

Acum 5 ani

dar locuri de parcare/iesiri optimizate .. ioc?
Raspunde

Filip

Acum 5 ani

În completarea articolului din perspectiva unui cetățean care și-a luat libertatea de a citi banner-ul afișat la intrarea în zona Altex: Investiția mai prevede și remodelarea actualei parcări, în vederea eficientizării traficului interior, precum și amenajarea mai multor spații verzi în detrimentul locurilor de parcare. Acest fapt va fi compensat prin amenajarea unei parcări pe acoperișul zonei neetajate din Promenada Mall și Auchan. De asemenea, galeria comercială urmează să primească un fel de "burtă" (construcție nouă) de undeva din dreptul magazinului DM pană la colțul cu Banca Transilvania. Să sperăm că pentru prima dată la centrul comercial din Șelimbăr va exista o oarecare reglematare estetică, care să păstreze un aspect interior uniform (un singur stil de tavan, podea, pereți laterali). Personal, sper ca holul galeriei Auchan să fie mult lățit, iar micromagazinele din zonă să fie înlocuite cu spații comerciale mai mari, adecvate unui concept de tip mall. Recomand de asemenea și amenajarea a minim 2 zone de toalete noi (excluzând cea privată din cadrul mutliplexului), precum și modernizarea celor deja existente. Și deși probabil multă lume cumpără de acolo (altfel nu îmi explic existența lor), chioșcurile/standurile de pe holuri ar trebui rărite/distanțate unul de celălalt și să respecte toate un model potrivit noului design interior.
Raspunde

Un Cetatean

Acum 5 ani

Primaria Sibiu si Selimbar: pana cand ignorati traficul dezastruos din zona? Este iresponsabil sa aprobati o extindere care va conduce la cresterea afluentei de vizitatori fara sa creati simultan posibilitati de fluidizare a traficului! De ce nu se gandesc lucrurile cu cap si coada? :((((
Raspunde

Calin

Acum 5 ani

In "HALUL" in care e acum si e foarte plin in multe zile mai ales de weekend , il mai maresc putin va fi si mai plin de cei ce cred ca e mai bine la Mall fata de cei 5 pereti de apartament/garsoniere . La o parcare etajata nu e nimeni in stare sa se gandeasca ???
Raspunde

Ale

Acum 5 ani

Aloooo voi lucrati de 2 luni sa faceti wc p galerie apai sa mai ridicati si un etaj...despre ce vorbim
Raspunde

Dumitru

Acum 5 ani

Sunt curios cati copaci vor planta... ca de betonat...
Raspunde

pam pam

Acum 5 ani

In forma asta, nu va fi niciodata Mall, ci mai degraba o galerie comerciala si atat.
Raspunde

Ligia

Acum 5 ani

O discoteca eleganta pt oameni cu pretentii...peste35 de ani?si sosele care sa faca legaura cu Sibiul prin triaj si vreo pasarela pt pietoni pe acea directie si pina la centrul comercial.. .le trimit o poza
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

ar trebui amenajata o intrare decenta, direct din sensul giratoriu cu str Doamna Stanca, de langa Kaufland, precum si inca o intrare din strada Doamna Stanca. sper sa se rezolve o data problemele actuale de trafic generate in zona, si sper sa se fluidizeze intrarea/iesirea din zona mall.
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Poate atunci într-adevăr vin niște firme de haine mai ca lumea pt ca acum sint numai zdrențe in mol nu ai ce cumpara Talcioc
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Sibieni merg la Brașov sau in Bucuresti la Moll Băneasa sa a-și cumpere ceva de calitate ca pt ce este acum in Moll e doar Dumbrava
Raspunde

(-)

Acum 5 ani

Bhai vicsina, vinit Bhucale, luat "lumina"....
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Vecino, io ma-ntanesc cu dansii la Parndorf.
Raspunde

petre

Acum 5 ani

Numarul de locuri de parcare va fi exact la fel! Nu vor mari numarul total, vor reduce din suprafata de la sol si vor muta locuri de parcare pe cladire, fara a adauga nici macar 1 mp in plus!!! Sunt 2 parcele pe care construiesc, pe una scade suprafata de parcare la sol, pe cealalta ramane la fel (din document): Suprafata la sol U.T.R 1 (parcela mare) Parcaje: intital 13339 mp Propus: 9609mp (deci va scadea U.T.R.2 (practic mall-ul) Parcaje vechi 8852 nou 8852. Praf in ochi, practic doar extind si optimizeaza suprafata de vanzare, 0 valoare adaugata pentru comunitate
Raspunde

petre

Acum 5 ani

updfate 2: se pare ca numarukl de locuri va scadea de la 2500 la 1589 (numar din document)!!!!!!; descrierea de pe net a Mall-ului: "Shopping City Sibiu este situat la 5 minute de centrul oraşului, lângă DN1 şi dispune de 2.500 de locuri de parcare."
Raspunde

Realist !

Acum 4 ani

Eu nu m-as plange de marimea parcarilor cat mai ales de gandirea lui "Dorel"care a proiectat intrarile si iesirile din parcari si s-a zgarcit la 10-15m ca sa faca legatura dinspre M.Viteazul pe unde merg la Mall peste jumatate dintre sibieni...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus