Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-19°C

Un sibian și prietenul lui cu dizabilități de vedere traversează Transfăgărășanul cu bicicleta

Un sibian și prietenul lui cu dizabilități de vedere traversează Transfăgărășanul cu bicicleta

Sibianul Andrei Niculescu și prietenul său Andrei Hațegan, cu gravă deficiență de vedere, vor parcurge în perioada 10-12 iulie traseul Curtea de Argeș – Cluj-Napoca, via Transfăgărășan pe o bicicletă în tandem. Prin această acțiune își doresc să  atragă atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în societatea românească.

Echipa, denumită „Doi la pedale", va parcurge 400 km, cu o diferență de nivel de 5.000 m, în circa două zile și jumătate. Cei doi prieteni au început deja antrenamentele și se bucură de ajutor din partea unor instructori profesioniști.

„Îl cunosc pe Andrei Hațegan de mulți ani. Pasiunea pentru ciclism și protejarea mediului ne-a adus împreună. Am observat în timp dificultățile cu care persoanele cu dizabilități se confruntă la noi în țară și am profitat de ocazie să tragem acest semnal de alarmă. Mă bucur că facem echipă în această provocare și ne încurajează mobilizarea de care au dat dovadă oamenii din jur. Le mulțumim tuturor”, spune Andrei Niculescu.

Andrei Hațegan suferă de retinopatie pigmentară, o boală foarte gravă, genetică și ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii. Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Boțida, în perioada 12-16 iulie. În plus, față de semnalul de alarmă pe care doresc să îl tragă cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilități, cei doi au ales să sprijine două asociații, Asociația Tandem, dedicată integrării persoanelor nevăzătoare, și „Cu Verdele-n Sus”, cu activități în domeniul protejării mediului.

Doritorii îi pot susține prin donații în contul: RO53BTRL03301205S48175XX.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

1 comentarii

Corina

Acum 4 ani

Baftă băieți! Sunteți grozavi! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus