Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Micile afaceri. Un tânăr și-a transformat bicicleta într-o cafenea mobilă

Micile afaceri. Un tânăr și-a transformat bicicleta într-o cafenea mobilă

Este tânăr, entuziast și plin de viață. Și pentru că nu se vedea lucrând într-un birou și mai mult decât atât să aibă și un superior, și-a deschis propria lui afacere. Deși e la început de drum, gândurile lui sunt mărețe. Vorbim despre Marian Badea, un student în vârstă de 22 de ani, care de aproape trei săptămâni și-a transformat bicicleta într-o cafenea. I-a pus un frigider, un aparat de cafea și s-a oprit cu ea în față la Facultatea de Litere. Acolo, vinde coffe to go.

Marian este din Vâlcea și a venit la Sibiu în urmă cu patru ani pentru a studia. În prezent este masterand în anul I la Științe Economice, iar de curând a fost plecat cu o bursă Erasmus în Slovenia. La întoarcere și-a confirmat că își dorește să aibă propria lui afacere, că nu-și dorește să aibă un superior. Și cum a îndrăgit dintotdeauna mersul pe bicicletă și i-a plăcut gustul și aroma boabelor de cafea, le-a combinat. Astfel, s-a născut „Bicycle coffee”.

A îndrăgit bicicletele din copilărie

În timpul studenției a lucrat aproape șapte luni la un magazin cu articole sportive la raionul de biciclete și și-a dat seama că pentru el, bicicleta e mai mult decât un mijloc de transport pe două roți, îndrăgit în copilărie. „De când am fost mic, neavând extrem de multe posibilităţi financiare, mă rezumam la ce aveam prin curte, ca să zic așa. Și având o bicicletă, petreceam foarte mult timp mergând pe bicicletă. Prima dată, am văzut ceva asemănător în Belgia și pe moment nu m-am gândit neapărat că asta ar merge și la noi. În timp ce eram la curs, un domn profesor a reamintit în sală de ideea aceasta. Fiind o persoană energică și pozitivă, am zis hai să încerc”, povestește Marian.

Marian Badea mici afaceri cafeanea bicicleta (2)

În februarie a început demersurile pentru obținerea autorizației și în 16 iunie a preparat primele cafele pentru trecători. Din cele trei locuri pentru care a cerut aprobare, respectiv pe b-dul Mihai Viteazul, b-dul Nicolae Bălcescu și b-dul Victoriei, a obținut doar pentru ultimul.

„Momentan, îmi propun să stau pe timp de vară și apoi vreau să prelungesc. Va trebui să depun cerere pentru autorizație. Am în plan să mă dezvolt. Nu știu încă dacă să am o locație fixă sau să-mi multiplic bicicletele. Să am mai multe biciclete și să nu stau neapărat într-un spațiu deschis, ci să fiu înăuntru, cum ar fi de exemplu la mall și în holul facultăților”, explică tânărul.

„Nu vând doar cafea, vând fericire”

A păstrat puțin din scheletul unei biciclete, a incorporat un frigider și un epressor și a reușit să-și pună la îndemână tot ce are nevoie pentru a prepara cafea. Chiar dacă este la început, spune că lumea e foarte încântată, iar ideea prinde foarte bine. „În ceea ce privește cafeaua, am un feedback pozitiv. Mă bazez pe o cafea bună. Am avut mare noroc pe furnizor, care este de partea mea și mă ajută. Cafeaua e de calitate, pe toate gusturile. Dar, pe lângă cafea, contează și omul din spate, care prepară. Nu contează numai produsul, ci și persoana din spate. Trebuie să faci ceea ce-ți place, iar mie îmi place ceea ce fac. Nu vând doar cafea, vând fericire și vreau să le fac celor care cumpără cafea o zi mai bună”, spune Marian.

Marian Badea mici afaceri cafeanea bicicleta (3)

Tânărul prepară cafea de luni până sâmbătă de la 07:30 la 17:00. Prețurile pleacă de la 4 lei pentru un espresso și ajung la 8 lei pentru un Flat White Ride sau Ice Ride. „M-am gândit și la clienții cu posibilități și la cei fără posibilități. Momentan, nu am depăşit suma de 10 lei”, spune Marian.

Marian Badea mici afaceri cafeanea bicicleta (5) Marian Badea mici afaceri cafeanea bicicleta (1)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

15 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

calin

Acum 6 ani

Nu e singura nici prima afacere de acest fel in Sibiu....
Raspunde

Pac-pac

Acum 6 ani

e de admirat, nu de comparat.Sau ti e concurent direct?
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

FELICITARI!!! Ceva absolut necesar in Sibiu! sa treci si pe Oitus...si sa ne dai cumva de stire!
Raspunde

Dragos

Acum 6 ani

Frumos, cafea buna si o persoana extrem de prietenoasa, o experienta ce iti face ziua mai placuta.
Raspunde

(-)

Acum 6 ani

Bah, tu i-ai facut cu ochiu'!....Si ala ti-o răspuns cu...prietenie....
Raspunde

vasile

Acum 6 ani

eu cred ca e chiar proprietarul :-) isi face reclama
Raspunde

born in '73

Acum 6 ani

daca nu a depasit 10 lei/cafea, e de bine :) ca altfel ar fi cafeaua mai scumpa ca un meniu la o cantina de fabrica...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Thom

Acum 6 ani

Simt in vezica mana psd-ului aici. Olteni ce vand cafea in cetate, ptiu drace ! :) Se zvarcolesc Brukenthal si Regele Stefan I intre scanduri :) :) :)
Raspunde

Clau

Acum 6 ani

Singurul sentiment când citesc astfel de comentarii...Este mila fata de persoana care îl scrie..Nu înțeleg cât de frustrat și lipsit de ocupație sa fie cineva încât sa scrie astfel de comentarii..sincer sper din suflet sa nu ai mai mult de 10 ani,așa ai mai avea o șansă ca în viitor sa ai și tu o gândire normală/decentă...Nu.ți. place ceva IGNORA..nimeni nu are nevoie sa.ți citească ideea de ,,conspirație penibilă"!!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Kaka-maka...du-te ba' oltene undeva la munca serioasa,asta cu cafeaua pe bitoacla e tot un fel de-a taia frunza la caini...unii cretini il mai si ridicati in slavi...de parca cine stie ce a inventat!!
Raspunde

Ghita madalin

Acum 6 ani

felicitari
Raspunde

symy al II-lea

Acum 6 ani

A primit "decât" pe Victoriei? Ce păcat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus