Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Rute Muzicale și Franz Schubert, o nouă călătorie muzicală la Biblioteca Astra

Rute Muzicale și Franz Schubert, o nouă călătorie muzicală la Biblioteca Astra

În ultima zi a lunii iunie, în plină vară, Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a găzduit concertul cameral Păstrăvul susținut de muzicienii Cristiana Mihart, Valentin Șerban, Theodor Andreescu, Mihail Grigore și Victor Savca.

În program au fost incluse piesele Cvartet de Victor Savca și cvintetul Păstrăvul de Franz Schubert. Împreună cu Rute Muzicale, cei cinci muzicieni și instrumentele lor aduc publicului o frumoasă poveste acvatică, inspirată de poezia cu același titlu, scrisă de poetul german Christian Friedrich Daniel Schubart, în secolul al XVIII-lea.

Cvintetul compus de marele compozitor austriac îmbină cu originalitate elemente clasice și romantice pe care tinerii muzicieni le reiau cu maturitate, într-o interpretare robustă, curajoasă și autentică. Pianista Cristiana Mihart se remarcă prin solidaritatea și acuratețea cu care urmărește tema muzicală, alături de spiritul creativ al contrabasistului Victor Savca și sensibilitatea violei lui Theodor Andreescu. Violonistul Valentin Șerban aduce cvintetului dinamism și rigoare, iar violoncelistul Mihail Grigore surprinde prin claritate și erudiție interpretativă.

concert biblioteca astra

Cu ocazia concertelor susținute în București, Sibiu și Tulcea, artistul vizual Iulian Sidorencu propune câteva lucrări care au ca temă frontierele dintre real și imaginar, ilustrând capacitatea de manipulare a imaginilor fotografice. Concertul face parte din inițiativa Asociației Rute Muzicale de promovare a repertoriului cameral și a tinerilor interpreți de valoare din România.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus