Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Eleva care a obținut 10 pe linie la Bac: Dacă vrei să înveți nu contează că e școala din Sadu sau Cisnădie

Eleva care a obținut 10 pe linie la Bac: Dacă vrei să înveți nu contează că e școala din Sadu sau Cisnădie

Una dintre cele două eleve din județul Sibiu care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat este Cristina Hămbășan, absolventă a Liceului Teoretic ”Gustav Gundisch” din Cisnădie.

Cristina a învățat în ciclul primar la școala din Sadu, unde și locuiește, și a declarat pentru Turnul Sfatului că pentru ea nu a contat școala la care a fost înscrisă, ci dorința de a învăța.

”Sinceră să fiu, nu mă așteptam să iau media 10. Eu speram să fie peste 9. Sunt extrem de fericită, nu mi-a venit să cred când am văzut, părinții mei au început să plângă de bucurie. Chiar nu mă așteptam”, a spus Cristina Hămbășan.
Cristina spune că nu a făcut pregătire specială pentru Bacalaureat, ci pur și simplu a învățat bine pe tot parcursul celor patru ani de liceu. Motiv pentru care a avut tot timpul note foarte mari.
”Nu mi s-a părut un examen greu. Eu m-am pregătit pe tot parcursul celor patru ani, nu doar acum înainte de Bacalaureat. Mie mi-a plăcut să învăț de când eram mică, tot timpul eram cu cartea în mână. La liceu în toți anii am avut note mari, am avut acum 9.85 la finalul clasei a 12-a”.
Mai departe Cristina Hămbășan spune că ar vrea să meargă la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga”.
”Aceasta este prima mea opțiune. Pentru că nu mă așteptam să obțin o medie atât de mare până acum nu mă gândeam și la alte opțiuni, însă acum o să cântăresc bine decizia. O să analizez posibilitatea de a merge la Cluj-Napoca sau la București, însă prima opțiune este Sibiul”.
Nu în ultimul rând, Cristina Hămbășan spune că din punctul ei de vedere nu are nicio relevanță faptul că a învățat la Sadu și la Cisnădie, reușind apoi rezultate mai bune decât absolvenții multor licee de prestigiu din Sibiu.
”Tot liceul am învățat la Cisnădie și școala generală am făcut-o la Sadu.  Dacă vrei să înveți nu contează că e școala din Sadu sau Cisnădie. Oriunde poți să înveți, nu contează unde, contează să vrei, să ai ambiție. Chiar nu contează că se spune că o școală e slabă, ce faci, nu mai înveți? Nu, înveți pentru tine, asta contează, ambiția!”, a concluzionat Cristina Hămbășan.
cristina hambasan 10 bac

În județul Sibiu s-au înregistrat două medii de 10 la Bacalaureat. Cea de-a doua aparține Irinei Floarea Linte, absolventă a Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr”.

Foto: Pagina personală de facebook

Citește și: Irina Linte, eleva din Tălmaciu care a luat 10 la Bac: a scris de trei ori primele două subiecte la Română

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Eu

Acum 6 ani

Bravo! Felicitari!
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Bravo ei, cu siguranta nu i-a fost usor. Dar scoala conteaza enorm. Cu mici exceptii, copiii care au terminat liceele bune din Sibiu (Lazar, Goga, Bruk) au cele mai mari note si cele mai multe sanse sa urmeze cursurile unei institutii de invatamant superior de top ...
Raspunde

nasol_moment

Acum 6 ani

Felicitari !
Raspunde

un pedagog de scoala noua

Acum 6 ani

Sunt doar exceptii! Doctorii isi fac copiii doctori, profesorii universirari isi tin copii tot in cadrul universitatii... Dar sunt si exceptii din fericire... Dar nu prea des! Bravo, fetelor!
Raspunde

zatara

Acum 6 ani

bravo ,deștepte și frumoase.....
Raspunde

Magda Paler

Acum 6 ani

Saraca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus