Duminică,
12.07.2020
Parțial Noros
Acum
24°C

TSTV dr. Stelian Banciu: Mai trebuie să schimbăm mentalitatea. Nu e un lucru ușor

12 Iulie 2017 13:56

TSTV dr. Stelian Banciu: Mai trebuie să schimbăm mentalitatea. Nu e un lucru ușor

Managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu, dr. Stelian Banciu, spune într-o emisiune Turnul Sfatului TV că cea mai mare problemă pe care o are instituția este lipsa unui spital nou. A doua: mentalitatea învechită. ”Avem nevoie de un spital nou. Punct. Și cel mai probabil o să avem un spital nou care să ne permită în primul rând să putem să respectăm circuitele, să facem un management al pacientului. Aceste circuite funcționale sunt esențiale.  (…) Mai trebuie apoi să schimbăm mentalitatea. (...) Încercăm să promovăm acea cultură organizațională în care fiecare să-și asume responsabilități. Fiecare trebuie să fie liber, dar să-și asume responsabilități. Nu e un lucru ușor. Credeam la început că va fi mult mai ușor. Oferim libertatea ei și-o vor asuma și vom face pași înainte. Încă este destul de greu”, a spus dr. Banciu.

Managerul susține că prima regulă pe care a instaurat-o atunci când a fost numit a fost ”pacientul să fie însoțit de aparținător”. ”Filosofia noastră e să internăm fiecare pacient alături de părintele lui”.

Stelian Banciu a vorbit și despre parteneriatul pe care l-a făcut cu societatea civilă. ”În urma primelor luni de interimat a trebuit să facem niște schimbări de strategie în evoluția spitalului. Am făcut un parteneriat cu societatea civilă, cu Asociația Mamelor parteneriat care pune bazele unei schimbări radicale, schimbare care credeam că va fi mult mai rapidă. Credeam că în șase luni de zile niște lucruri pot fi schimbate, că spitalul poate fi pus pe altă traiectorie să meargă mai departe. Din păcate, lucrurile nu au stat așa, ritmul este cu totul altul. Sigur, sunt foarte multe impedimente de toate felurile”, a spus managerul Spitalului de pediatrie.

Doctorul atrage atenția că fenomenul rujeolei nu s-a încheiat. Problema identificată de manager este în primul rând lipsa de educație. ”Lipsa de informație, hai să o luăm așa, sau informația ușor denaturată a făcut ca foarte mulți părinți să nu-și mai vaccineze copiii, ignorând sfaturile medicilor. Poate nici medicii nu au fost suficient de vocali. Deci nu putem spune că nu e vina noastră”, a mai spus Stelian Banciu.

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/-1znQWG6qF0

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Conştiinţa vie.

Acum 3 ani

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!
Raspunde

Ana

Acum 3 ani

Am citit de doua ori sperand sa gasesc lucrurile schimbate in bine, dar n-am prea reusit. Un discurs lipsit de consistenta, ceva de genu' vorbim vorbe. Haideti sa incepem sa discutam concret, sa enumeram schimbarile in bine, sa citim zeci de comentarii ale parintilor recunoscatori de cum le-au fost tratati copilasii si ei ca apartinatori. M-am saturat de discursuri politice, mereu se incearca inducea idei ca s-ar putea altfel, dar lipseste ceva si nu depinde de cel care este in fruntea institutiilor, ci asa e viata, asa e in Romania, n-avem de ales. Insa nu trebuie sa fie asa, de asta sunteti alesi, sa ne reprezentati si sa luptati sa fie altfel. In cazul de fata, pt ca nu avem spital nou.. trebuie sa ne multumim cu putin, cu neajunsuri de toate felurile. Mentalitatile s-ar schimba foarte usor daca ar exista colaborare domnule doctor. Poate daca nu am fi repeziti si tratati ca ultimii oameni atunci cand ajungem in spital, daca deciziile medicale s-ar lua impreuna cu pacientul sau apartinatorul, daca ne-ar fi explicate etapele si modul in care se incearca vindecarea.. Nu tone de antibiotic inca de la internare, fara un rezultat de analize, fara a incerca alternative mai putin daunatoare. Etc, etc. La fel cu subiectul vaccinare. Sa fie medicii mai vocali zice dl doctor, sa vaccinam ca e grozav! Sigur si beneficii maxime! Iar texte de politicieni. Dar ca eu ca parinte am fost indrumata, sfatuita si m-am increzut in buna intentie a medicilor astfel incat am ajuns sa-mi vaccinez copilul cu un vaccin cu triunghi negru, Hexaxim. Acesta se facea tuturor copilasilor de catre medicul de familie si am zis ca stiu ei ce e mai potrivit din punct de vedere medical, insa a avut niste reactii ciudate si ne-a marcat suficient de tare cat sa nu mai doresc vaccinarea pt copii mei. Ulterior mi s-a spus ca nu se mai vaccineaza cu "porcaria aia". Cine da socoteala pt scaparile acestea care pot costa viata unui copil si a unei familii?
Raspunde

ciprian

Acum 2 ani

cata ipocrizie. nu isi doreste postul de director. s- a schimbat radical. pofta vine mancand.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus