Miercuri,
22.09.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Video | Cum alegem un pepene roșu copt și dulce

Video | Cum alegem un pepene roșu copt și dulce

Unul dintre fructele „vedetă” ale verii îl reprezintă pepenele. Fie că îl alegem pe cel roșu sau pe cel galben, trebuie să fim atenți la câteva lucruri. Asta pentru a nu ajunge acasă cu un pepene necopt sau, dimpotrivă, prea copt și pe lângă asta nici să nu aibă gustul dorit. Am stat de vorbă cu un producător, ce aduce de ani buni în piața din Sibiu pepeni de la Dăbuleni și ne-a explicat în linii mari la ce trebuie să fin atenți. 

Dintre toți producătorii de pepeni care vând în Piața Cibin, numai doamna Sabina s-a arătat interesată să ne spună cum alegem un pepene copt și dulce. „E diferență dacă îl cumperi de la supermarket. Aceia sunt strânși la grămadă și de obicei sunt și copți forțat. Eu am aici numai pepeni copți sub soare, la Dăbuleni, că de acolo sunt”, spune Sabina.

Clienții preferă pepenele roșu în defavoarea celui galben, dar de cele mai multe ori nu cer prea multe explicații pentru că „vin la sigur aici”.

pepene rosu

Înainte de a ne decide asupra unui pepene, ar trebui să ținem cont, în primul rând, de aspectul lui. În partea de jos trebuie să aibă o pată galbenă. Aceasta indică faptul că a ajuns la maturitate și este numai bun de pus pe masă. Pe lângă asta, ar trebui să ciocănim de câteva ori pepenele. După sunet ar trebui să ne dăm seama dacă este copt sau nu. „Trebuie să sune mai subțire, nu exagerat de gros”, explică femeia.

În momentul de față, pepenele se vinde cu doi lei kilogramul, dar „mai în colo, sigur se ieftinește”.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

7 comentarii

gospodina

Acum 4 ani

Mare lucru n-am aflat!
Raspunde

Dani

Acum 4 ani

Si eu care credeam ca pata galbena reprezinta locul in care pepenele a stat sprijinit pe pamant si care nu a fost expus la soare...
Raspunde

€€€€€€

Acum 4 ani

Cum ? Simplu ! Luam un oltean si il dam cu capul de ''penene''. Ce se sparge, ramane de vazut.
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Tare articol! Vezi de ce doar doamna Sabina a fost dispusa sa-ti spuna secretul?!?!?
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 4 ani

Cum doamne suna subtite sau gros? Lumea deobicei incearca sa vada daca suna gol sau nu.
Raspunde

(-)

Acum 4 ani

Bah capete seci ce sunteti, prindeți lubenița cu cele doua membre anterioare din dotare, ca oricum le folosiți doar pentru "frecții", si-o țineți strâns si concomitent dați din cap pana va ia cu leșin, ca nu-i nici-o paguba...
Raspunde

Pfuaa

Acum 4 ani

Dar un articol cum depistăm cate pesticide are in el ?!!! Si de unde mama naiba mai luam natural fara azotați și alte otrăvuri sa evitam wc!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus