Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
11°C

Doi medici ai Spitalului Județean, lectori la cel mai important curs de ortopedie din Romania

Doi medici ai Spitalului Județean, lectori la cel mai important curs de ortopedie din Romania

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc în Poiana Brașov cel mai important curs de ortopedie din Romania, respectiv „Cursul de fixarea fracturilor – avansați”. la eveniment au participat atât medici și cursanți din România, precum și din străinătate, din țări ca Marea Britanie, Germania, Israel și Spania. Cursul a beneficiat totodată și de participarea unor lectori de valoare din mai multe centre din Romania: București, Sibiu și Timișoara. Dr. Radu Fleaca, medic șef al Seției Ortopedie Traumatologie a SCJU Sibiu și dr. Mihai Roman, medic primar specialitatea ortopedie - traumatologie, au reprezentat Centrul Universitar Sibiu. Dr. Mihai Roman a avut calitatea de co-președinte al cursului. 

„Este al patrulea an consecutiv în care aducem acest curs european de tradiție în România. Am avut onoarea să reprezentăm Universitatea „Lucian Blaga” și Spitalul Județean Sibiu într-o companie selectă. Cei 47 de cursanți au beneficiat de un format de curs excepțional - cursurile teoretice alternând cu discuții de caz și work-shop-uri pe oase sintetice. Astfel, aceștia au exersat cele mai moderne tehnici de fixarea fracturilor utilizând implanturi (plăci, tije) de ultimă generație și beneficiind de echipament modern și instrumente de lucru care ar trezi invidia oricărei clinici din Romania”, a declarat Dr Mihai Roman.

curs.iul_ort

Cursul s-a desfășurat sub patronajul societății AO-Trauma cu sediul la Davos, Elvetia. AO (Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen) a fost fondată în 1958 de un grup de patru chirurgi elvețieni și s-a extins de atunci într-o puternică organizație profesională mondială cu reprezentare pe toate continentele. Această organizație profesională este liderul în domeniul educațional în specialitatea ortopediei și s-a dedicat dezvoltării permanente a cunoștințelor și expertizei pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților în domeniul traumatologiei musculo-scheletale. AOTrauma s-a dezvoltat într-o comunitate globală de chirurgi ortopezi de cea mai bună calitate, cercetători și cadre de predare și continuă să se concentreze pe punctele sale forte: educația, cercetarea și dezvoltarea comunității.

„Cursul s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile și a fost extrem de intens atât pentru participanți cât și pentru lectori. S-au aprofundat noțiunile de tratament al tuturor fracturilor - de sus de la claviculă până la oasele piciorului, lectorii împărtășind cursanților din experiența lor practică, dar și informațiile actuale din literatura de specialitate“, a declarat dr Radu Fleaca, medicul șef al Seției Ortopedie-Traumatologie a SCJU Sibiu.

Cursul de fixare a fracturilor ”AOTrauma Course - Principles of Fracture Management” are loc anual și este constituit din două module “Basic” și “Advanced” care alternează în fiecare an. El este organizat de AO-Romania care este divizia națională a AO-Trauma și beneficiază de un renume deosebit. Locurile la cursurile organizate de AO sunt, de regulă, epuizate la scurt timp după deschiderea înscrierilor.

participanti curs AO

„A fost un excelent prilej pentru a schimba informații nu numai cu medicii ortopezi veniți la curs, dar și cu ceilalți lectori din România sau de peste hotare. Aceste cursuri sunt cel bun exemplu de <<win-win situation>>, când toată lumea câștigă, toată lumea pleacă acasă cu ceva: atât cursanții, cât și lectorii. De asemenea, se dezvoltă o comunitate de ortopezi care împărtășesc între ei atât cunoștințele medicale, dar și experiențele locale din spitalele unde lucrează precum și experiențele personale. Sperăm să putem să ne păstrăm entuziasmul și energia pentru a continua acest proiect și în următorii ani”, a concluzionat dr. Mihai Roman.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus