Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

De la începutul anului, s-au născut aproape 400 de bebeluși la Polisano. Vin mămici și din Vâlcea sau Alba

De la începutul anului, s-au născut aproape 400 de bebeluși la Polisano. Vin mămici și din Vâlcea sau Alba

În primele șase luni ale anului, la maternitatea Polisano din Sibiu, s-au născut 388 de bebeluși, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această creștere se datorează numărului mare de mămici din afara Sibiului care s-a adresat Maternității Polisano. Printre aceste județe se află Vâlcea, Dolj, Alba și Hunedoara.

În fiecare lună, s-au născut în medie 65 de bebeluși. Cele mai numeroase mămici care s-au adresat Maternității sunt din județul Sibiu, dar au fost foarte multe și cele din județele învecinate. Astfel, la Polisano, au născut mămici din judeţele Vâlcea, Dolj, Alba şi Hunedoara.

„Venirea pe lume a unui copil este un eveniment de neuitat în viaţa oricărei femei, iar în cadrul maternitatatii Polisano vrem să le oferim viitoarelor mămici experienţa unei naşteri în siguranţă, într-o atmosferă caldă şi familială, sub atentă îngrijire a celor mai buni medici neonatologi. Maternitatea noastră este certificata de UNICEF şi Ministerul Sănătăţii ca „Spital prieten al copilului”, ceea ce reflecta calitatea serviciilor medicale oferite de echipa medicală, precum şi preocuparea întregului personal medical faţă de dezvoltarea ataşamentului mamă-copil încă din primele clipe de viaţă.” spune Dr. Ovidiu Gligor, reprezentantul Maternităţii Polisano.

Dr.OvidiuGligor 1

Maternitatea Polisano asigură nou-născutului îngrijiri la cele mai înalte standarde, acordate de către o echipă de medici specialişti profesionişti cu înaltă calificare, instruiţi după cele mai moderne standarde europene de îngrijiri prenatale şi perinatale în specialităţile obstetrica-ginecologie, neonatologie, pediatrie, AŢI, genetică medicală, psihologie, laborator şi imagistica medicală. În cadrul sau se asigura asistenta medicală permanenţă prin liniile de gardă în obstetrică-ginecologie, AŢI, neonatologie, laborator şi un punct de transfuzie.

Blocul de naşteri dispune de două săli pentru naşterea naturală şi naşterea în apă şi două săli pentru operaţii de cezariană, cu circuite închise, dotate cu cele mai moderne echipamente pentru desfăşurarea în cele mai sigure condiţii a operaţiilor. La nivelul secţiei de neonatologie funcţionează compartimentul AŢI neonatal cu tehnologie medicală de ultima generaţie pentru terapia intensivă neonatala, iar supravegherea nou-născuţilor se realizează permanent, 24/24. Anul acesta, maternitatea Polisano a aniversat 4 ani de la înfiinţare, timp în care aici au avut loc peste 3000 de naşteri.

Sursa foto principală

Comentarii

8 comentarii

gigi contra

Acum 4 ani

Cine spunea ca a scazut natalitatea?! Doar la Polisano 400 de bebelusi unde nasterea costa o groaza de bani... Daca-i punem la socoteala si pe cei de la maternitate, Cisnadie, Medias etc constatam ca va avea cine sa ne plateasca pensia...
Raspunde

sibianul realist

Acum 4 ani

Asta-i o reclama mascata pt. maternitatea Polisano?
Raspunde

trei puncte

Acum 4 ani

nu e mascata deloc. e pe bune si e meritata. Conditiile si personalul merita toti banii.
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, si cum, chiar vin mămici din Vâlcea pentru ardeleni? Oh, dar asta, este o veste minunata, nenea!....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus