Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

VIDEO Dan Barna, dat în judecată pentru un clip. ”Referendumul e o mașină a timpului care va întoarce România în trecut”

VIDEO Dan Barna, dat în judecată pentru un clip. ”Referendumul e o mașină a timpului care va întoarce România în trecut”

Comitetul de inițiativă care promovează modificarea Constituției îl acuză de calomnie pe deputatul USR de Sibiu, Dan Barna, după ce acesta a publicat un clip video în care îi îndemna pe colegii din USR să aibă o poziție cu privire la cererea Coaliției pentru familie. ”Inițiativa noastră cetățenească a fost avizată de către Curtea Constituționala, fiind un demers perfect admisibil într-un spațiu democratic – în fapt, chiar cel mai democratic demers posibil, fiind vorba despre inițiativa declanșării unui referendum. În acest context, considerăm calomnioasă, vexatorie, denigratoare si defăimătoare eticheta aplicată de Dan Barna si USR Liberal în videoclipul respectiv de demers promovat de asociații religioase, promotori ai legionarismului și putinismului, cu o agendă obscură care urmărește confiscarea libertății, urmărind promovarea intoleranței in legislație, educatie, sanatate, familie si impunerea controlului statului asupra vieții private, Referendumul întorcând România în trecut. În lipsa oricărei minime dovezi în sensul acestor afirmaţii, Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României, constituit prin Declaraţia de constituire publicată în Monitorul Oficial al României nr 883/25.11.2015, consideră aceste afirmaţii drept calomnioase, de o gravitate extremă care incită la ură, discriminare si antrenează consecinţe juridice, fiind un veritabil si profund reprobabil caz de discurs incitator la ură.

Valorile Coaliției pentru Familie, care susține acest demers, sunt valori consacrate de normele juridice în vigoare în România, iar demersul de revizuire a art. 48 alin. 1 din Constitutie nu a fost doar avizat constituțional de către Curtea Constituțională prin Decizia nr. 580/20.07.2016, dar a fost adoptat de Camera Deputaţilor și a fost asumat de peste 3.000.000 de cetățeni români.

În aceste condiţii,  afirmaţiile făcute în videoclipul respectiv  sunt nu doar false, neavând nicio susținere în realitate, ci și profund denigratorii si defăimătoare, pentru care se va solicita antrenarea tuturor consecințelor juridice pe care ele le implică”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Mihai Gheorghiu Preşedintele Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească.

Barna: ”Al treilea referendum e despre viitor și libertate”

Dan Barna susține în clipul incriminat de de liderul Comitetului de Iniţiativă Cetăţenească că referendumul ”e inițiat de o coaliție formată din asociații religioase, foști politicieni și promotori ai legionarismului și putinismului. Este de datoria noastră să rezistăm invaziei spațiului public de către o agendă obscură care vrea să ne confiște libertatea. E doar începutul. Dacă nu ne opunem, așa numita coaliție pentru familie va continua cu promovarea intoleranței în educație, sănătate familie și impunerea controlului statului asupra vieții private. Referendumul e o mașină a timpului care va întoarce România în trecut. Al treilea referendum e despre viitor și libertate. USR nu are dreptul să-și abandoneze electoratul. Partidul care reprezintă oameni ce vor libertate și democrație trebuie să aibă o poziție atunci când se schimbă Constituția”.

https://youtu.be/7sBy4pY2h-E

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

...

Acum 3 ani

legionarism si putinism...mai dar ce se mai pricepe omul asta sa vada Barna din ochii altora...
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

un nimeniinploaie numeniidrum unul care se crede atotstiutor platit de soros nu luati in seamaacesti antiromani barna nu vede birna ,el nu vede nimic!!!!ordinarule!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zzz

Acum 3 ani

mereti ma si latrati in alta parte. pupati poala popii, ca aveti de unde alege, si vedeti-va de ale voastre. meniul e divers: pedofilul Pomohaci, iubaretii de la Husi sau spagarul de la Constanta aveti cate ceva pt orice roman verde si plin de bale.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut

Acum 3 ani

Luna trecuta cand am luat banii de la soros am vazut pe statul de plata un "D. Barna" dar nu am crezut ca e vorba de el. Super, avem acelasi angajator :))))))))
Raspunde

a

Acum 3 ani

cine hotaraste limitele tolerantei? sau toleranta nu are limite? sau limitele par prea inguste?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gruia

Acum 3 ani

"promotori ai legionarismului si putinismului", "agenda obscura care vrea sa ne confiste libertatea". Si asta doar pentru schimbarea cuvantului "soti" in "barbat si femeie". Astia vor sa ne salveze pe noi. Minunat!
Raspunde

vecina

Acum 3 ani

Dle Barna, dvs. ce pozitie preferati?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 3 ani

aia cu vecina in fata :))))
Raspunde

Zumz

Acum 3 ani

Plin de romani adevarati pe aici. Brava, mai! Daca cineva are neclaritati de ce suntem penultimii in Europa sa citeasca un pic ce scriu tipuletii astia pe aici si ii va fi clar. Faptul ca, vreo cativa dintre ei sunt si membri de partid, nu e nicio scuza, ba chiar dimpotriva.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ovidiu

Acum 3 ani

Bravo domnule Barna! Lupta pentru democratie si libertate va fi intotdeauna una grea si continua dar frumoasa. Ce poate fi mai frumos ca aceasta lupta? Ma bucur ca exista in politica asemenea oameni precum dumneavoastra si in USR partidul pe care l-am sustinut si votat. Sunt sigur ca aveti multi dusmani printre cei care nu au asemenea principii dar vor fi multi care va vor sustine. Liberte, egalite, fraternite!
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

Bah Ovidutz, am o capra si-un calutz, n-ai vrea tu sa... Acum, lăsând gluma la o parte, sloganul complet ar fi "Libertate, Egalitate, Fraternitate sau ...Moarte! " Pe parcurs a mai fost cosmetizat, pentru a-i conferi o tenta umană, si pentru a nu decredibiliza anumite "cercuri"....
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, era cat pe ce sa se producă o regretabila eroare... Dupa cum a inceput articolul si cunoscând antecedentele domnului deputat, o buna parte a cititorilor crezusera ca-i vorba de un proces de o cu totul alta natura, intentat intentat fiind de una din fetele de la GAZ, nemulțumita de "prestațiile" distinsului domn
Raspunde

Cicero

Acum 3 ani

Barna asta si cu USR lui suna precum Ana Pauker, Teorhari Gerogescu si Silviu Brukner in ani '47-53. Bolsevsim pe fata, menit sa distruga fiinta nationala, coeziuna poporului, credinta crestina si sa ne transforme pe toti in intr-o masa amorpha,, usor manipulabila, lipsita de coeziune sociala si usor de put la colt. Indivizi ca el merita streangul pentru tradare de neam si tara.
Raspunde

ovidiu

Acum 3 ani

Mandri ca suntem romani traditionali, crestini ortodocsi dar tampiti de votam hoti, corupti si incompetenti de la Revolutie incoace. Uitati-va bine spre Vest si Nordul Europei la tarile care or lasat din mandria nationala, traditii si dogme religioase oferind libertati unor minoritati. Uitati-va si minunati-va ca nu o venit Apocalipsa si nenorocirile peste ei, in schimb sunt cu zeci de ani lumina in fata noastra ca societate si dezvoltare. Plecati in vizita la rude si in concedii si va place ce gasiti acolo nu? Dezvoltarea unei tari incepe mai intai cu emanciparea societatii. Ipocritilor!
Raspunde

Dumb and Dumber

Acum 3 ani

Asta e cel mai tare comentariu. Cicero ii vede pe cei care nu-s de acord cu Colalitia pt Familie ca fiind: "masa usor manipulabila" . Probabil ca tipul de patriot care pupa moaste si voteaza PSD in timpul liber :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus