Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Propunere: Supermarketurile, scoase din centrul marilor orașe

Propunere: Supermarketurile, scoase din centrul marilor orașe

Lucian Trufin, senator PSD, inițiatorul propunerii, crede că, prin scoaterea supermarket-urilor în afara orașului, producătorii români îşi vor vinde mai uşor legumele şi fructele, şi locuitorii vor scăpa de aglomeraţia din trafic. Ideea este respinsă de reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale, care spun că au obţinut avize şi au construit sensuri giratorii la deschiderea magazinelor, iar produse româneşti se găsesc deja pe rafturi, în urma unor parteneriate de distribuţie cu fermierii locali.

Porivit digi24.ro, initiţiativa prevede că supermarketurile vor trebui amplasate la distanţă de cel puţin 1 kilometru de pieţele alimentare. Iar, dacă ideea sa se va materializa, atunci retailerii vor avea termen 2 ani, de exemplu, pentru a-şi reloca magazinele. Problema apare în cazul lanţurilor care deţin pământul pe care sunt amplasate unităţile.

„Sunt studii europene care arată că un nou loc de muncă în aceste rețele înseamnă dispariția a cinci locuri de muncă în economia reală. Nu ne dorim decât să ne punem la masa discuțiilor astfel încât prin măsurile pe care încercăm să le luăm, producătorul autohton să aibă o șansă. Din întâlnirile cu sutele de fermieri, producători români, procesatori români, toți se plâng că nu au unde să își vândă marfa", declară Lucian Trufin, conform sursei citate.

Proiectul este susţinut de Ministerul Agriculturii, care doreşte amplasare lanţurilor de retail în zone cu densitate redusă a populaţiei.

Au mai existat încă alte trei proiecte de modificare a legii privind funcţionarea marilor magazine, ce propuneau fie ca unităţile să fie închise în weekend, fie să fie relocate la periferia oraşelor. Insa în acest din urma caz se vorbea doar de hipermarketuri, cu supermarketurile păstrate în oraşe, cum se intamplă şi în alte țări.

Vizualizari: 796

Comentarii

3 comentarii

Şoany

Acum 3 ani

Cretin retardat! Sa cumpar de la magazinele autohtone cica de producatori de cartier la preturi nesimtite si exorbitante??? Adaos de 8000%??? Tot ce e romanesc e un mare c.acat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Raspandache

Acum 3 ani

Cretinule, le scot in afara orașului, nu le desființează. Tu poți să cumperi de unde vrea p..a ta bleaga! Să nu te reproduci ca se duce dracului lumea asta!
Raspunde

unu

Acum 3 ani

O tampenie evidenta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus