Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Mai multe sărbători naționale, adoptate. Ziua Olteniei se află printre ele

Mai multe sărbători naționale, adoptate. Ziua Olteniei se află printre ele

Parlamentarii au adoptat, în prima sesiune a actualei legislaturi, o serie de legi care au fost promulgate şi prin care au declarat o sărbătoare naţională şi au instituit alte trei, dar şi Ziua Olteniei, arată Mediafax. 

Astfel, din cele 195 de acte normative adoptate în această primă sesiune parlamentară şi care au şi devenit legi, fiind promulgate, cinci vizează declararea sau instituirea unor sărbători sau zile naţionale. Actul normativ care declară o sărbătoare naţională este Legea privind declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională, acesta fiind iniţiat de deputatul PMP Eugen Tomac.

Parlamentarii au adoptat, de asemenea și trei legi prin care se instituie trei zile naţionale, astfel: o lege privind instituirea zilei de 25 martie ca Ziua naţională a pădurilor, iniţiată de 9 deputaţi şi senatori PSD, PNL, UNPR, o lege pentru instituirea Zilei naţionale de cinstire a martirilor români din temniţele comuniste, iniţiată de 34 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi, şi o lege privind instituirea zilei de 10 octombrie - Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, iniţiată de 8 deputaţi şi senatori PSD şi ALDE, mai arată Medifax.

Tot în aceste prime luni ale mandatului lor, aleşii au mai adoptat şi o lege privind instituirea zilei de 21 martie - Ziua Olteniei, iniţiată de 27 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Oltenescu Florentin

Acum 5 ani

Ziua Olteniei trebuie sarbatorita in capitala Olteniei, adica la Sibiu!
Raspunde

Balena Rosie

Acum 5 ani

Ce fericire ar fi sa ceara acum independenta fata de Romanica! Ajuta-i prea marite Praz!
Raspunde

sibian100%

Acum 5 ani

Viaţa mea,astea mai lipseau.Nici Sfanta Maria nu-i ok,nu pe toate femeile le cheama Maria,atunci ziua Claudiei când este?
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 5 ani

La munca trântori de pe întreg teritoriul României! Ne-am saturat de tot felul de pseudosarbatori
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Romanismul in cea mai mare fala si splendoare ! Ziua olteniei se poate (ce organizare au avut vreodata? ce ''stat''? ce statut? ce civilizatie?), dar daca vor secuii, unguri, ce-or fi, sa tranteasca un steag secuiesc sau ce naiba o fi ala, pe vreo cladire, sau sa restaureze vreo stema istorica (cazul cu nu stiu ce liceu), sar romanasii ca arsi de cur in sus ca vin dusmanii si ne iau tara :))) Serios ?!? Lasa ca fac autohtonii tara mareata, prin tranta, mers dincolo la lucru, si multe multe sarbatori si zile nationale (regionale?) cu consumat de bere, mici, si multa curatenie dupa.... Ia sa avem si noi ziua Transilvaniei ! Si chiar avem de ce (!) considerand fostele formatiuni/organizari, traditie. Oare ne lasa?
Raspunde

adica?

Acum 5 ani

scuzati ignoranta, dar ce s-a intamplat pe 21 martie in Oltenia? S-a nascut Catalin Voicu, sarbatorim ziua internationala a sindromului Down, Ziua internațională de combatere a insomniei, a luat ființă Universitatea Muncitorească a PCR, devenită ulterior Academia de învățământ social-politic Ștefan Gheorghiu de pe lângă CC al PCR (vezi wikipedia), deci eveniment miraculos legat de Oltenia ????? s-a intamplat de 21 martie???!!!!
Raspunde

care, cum?

Acum 5 ani

Cum, nu se cunoaște, doar e de notorietate publica? E ziua cand, Volguta noastra a avut primul "orgasm" intelectual
Raspunde

care, cum?

Acum 5 ani

Cum, nu se cunoaște încă, doar e de notorietate publica? E ziua in care, Volguta noastra, a avut primul "orgasm" intelectual
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus