Duminică,
17.01.2021
Innorat
Acum
-8°C

Cum răspunde primarul Sibiului la problema unei sibience pentru care Poliția Locală a primit 37 de sesizări

Cum răspunde primarul Sibiului la problema unei sibience pentru care Poliția Locală a primit 37 de sesizări

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a intrat astăzi într-un dialog aprins cu o sibiancă venită să-și prezinte problema în fața consilierilor locali și a conducerii municipalității, la finalul ședinței lunare a Consiliului Local Sibiu.

Sibianca a spus că locuiește pe strada Oborul de Vite, în vecinătatea unui bar, care deranjează constant liniștea publică cu muzică dată foarte tare, inclusiv la ore târzii. Problema este una veche de mai bine de un an și în urmă cu o lună inclusiv mama ei a fost prezentă în ședința Consiliului Local pentru a cere o soluționare.

”Eu aș vrea să știu cine a dat autorizație acelui local?”, a început sibianca Victoria Elena.
Un prim răspuns l-a primit de la viceprimarul Corina Bokor. ”Acordul a funcționare pentru alimentație publică a fost eliberat dar nu a fost ridicat și a fost anulat”. Prin urmare barul funcționează în afara limitelor legale.

Mai departe, a fost rugat să intervină Ioan Lupaș, directorul adjunct al Poliției Locale Sibiu.

”Problema de la Oborul de Vite devine chiar o problemă pentru noi pentru că în ședința de luna trecută a fost mama doamnei, cu aceeași problemă. Noi am avut 37 de sesizări până acum, ocazie cu care s-au aplicat 16 sancțiuni. Dintre cele 37 de sesizări 20 au fost neconfirmate. Deci noi mergem și constatăm cu propriile simțuri, nu putem să constatăm ce se spune la telefon, ce găsim în teren. Deci de câteva ori trebuia să aplicăm sancțiune și doamnelor care au făcut sesizarea pentru că nu s-a confirmat. Dacă se repetă neconfirmarea trebuie să luăm niște măsuri. Nu am făcut treaba asta. Săptămâna trecută personal am fost eu acolo și nu s-a confirmat nici când am fost eu. Mi s-a spus că la 23:26, când a dat telefon, la 23:33 am fost acolo și era închisă muzica. Nu putem chiar să luăm aprecieri de la cetățeni. Paradoxal este că sunt mulți autori de tulburare a liniștii publice, probabil personalul este într-un rulaj permanent, pentru că sunt vreo șapte autori sancționați. Deci toți cei de serviciu la bar au fost sancționați, unii dintre ei chiar și de trei, patru ori. Nu știu de ce atâta insistență și din partea administratorului. Noi am propus suspendarea activității încă din luna aprilie. Mai mult nu putem face. Partea noastră de competență se oprește aici”, a spus Ioan Lupaș
În paralel, Poliția Locală a anunțat și solicitat să intervină Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică și de la ANAF. Fiecare ar avea acțiuni proprii în acest caz.

La final a luat cuvântul și primarul Astrid Fodor.

”Nu puteți aștepta o rezolvare numai de la primărie sau de la Consiliul Local. Noi facem ceea ce este atributul nostru. Ați auzit că au fost sesizate și alte instituții care au competențe. Să vedem ce fac și ele, fiecare în limita competențelor care le revin. Noi nu putem închide fără ca celelalte instituții să confirme că este gălăgia prea mare sau că sunt alte deficiențe”, a spus primarul Sibiului.
Răspunsul nu a fost mulțumitor pentru că sibianca a cerut un termen sau o soluție mai clară. Ea a menționat că reprezentanți ai barului i-ar fi zgâriat mașina  și tăiat cauciucurile.

A urmat un dialog între ea și primarul Sibiului:

  • ”Ok, nu are acord de funcționare, cum funcționează? Unde să mă mai duc? Spuneți-mi unde să mă mai duc dacă la primărie nu puteți face nimic?”
  • ”Veți primi un răspuns scris punctual pe atribuțiile pe care le avem.”
  • ”Toate instituțiile m-au trimis la doamna Fodor, la doamna primar!”
  • ”Veți primi răspunsul nostru și vom acționa în limita competențelor. Mai departe fiecare instituție să-și facă treaba. Așa le e ușor să vă pună să veniți la mine. Ați auzit de câte ori s-a deplasat Poliția? Păi Poliția are sute de alte cazuri…”
  • ”Păi și noi plătim impozite! Și de noi trebuie să se ocupe! Dumneavoastră probabil aveți ceea ce vă trebuie, eu când mă duc acasă nu pot să am liniște”
  • ”Bine, o să primiți un răspuns!”
  • ”Și acesta e răspunsul dumneavoastră?”
  • ”Acesta e răspunsul meu, da!”

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

25 comentarii

f

Acum 3 ani

jalnica primarita, jalnica politie... locuitorii sunt terorizati si ei nu pot, nu au competente legale... Sibiul e un adevarat La Madelin, dominat de clanuri interlope si prostitutie!
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 3 ani

Interesanta abordare:Daca e liniste cind ajunge LocoGarcea,reclamantul o ia in bot.Ati vrut sasi si '' lucru ghine facut''! Sedeti blinzi ca primiti ''carte'' acasa!Rezistati !
Raspunde

€€€€€€

Acum 3 ani

''...a primit de 37 de sesizări''
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Inteleg ca la un moment dat primaria putea sa inchida localuri fara acord de functionare: http://www.turnulsfatului.ro/2015/11/20/efectul-colectiv-la-primaria-sibiu-politia-locala-inchis-16-baruri-si-cluburi-fara-acord-de-functionare/
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 3 ani

Momentul Kodak a trecut!Era vorba de acord ISU nu bagatele de astea cu zgomote,flegme,vandalizari de masini si alte alea-alea...
Raspunde

Alina

Acum 3 ani

Si iar ajung la resemnată concluzie"nu mi-e rusine ca sunt roman, mi-e ciuda"!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

f

Acum 3 ani

ba, da pe cacademicianul ala ca un barzoi batran, sas, ce drac il mai tzinetzi in Consiliu. ca s-a nascut ramolit de mic!
Raspunde

fritz

Acum 3 ani

nalt ca paru, s-ajunga-n pod la slana si carnatz, nu vorghieshte ghini nici saseshte, nici rumaneshte... altfel, umbla de zici ca-i spariat de boambe... cap are, minte ce-i mai traba?
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

INCREDIBIL! Nu are autorizatie de functionare, dar functioneaza, iar autoritatile precum se vede, au o atitudine realmente iresponsabila! PAI DECE MAI EMIT AUTORIZATII DACA SE POATE FUNCTIONA SI FARA?!! De rasul lumii: nu pot inchide barul pentru ca nu are autorizatie, dar l-ar putea inchide pentru ca face zgomot!
Raspunde

Amu ii bai babo

Acum 3 ani

Ii groasa babo. Nu stiu daca termini mandatul . Pa-pa-paranoia :)))))
Raspunde

Gogu ciocanaru'

Acum 3 ani

Babaciunea incompetenta trebuie sa zboare din primarie...pana nu aduce Sibiul la nivelul anului 95!
Raspunde

Radu

Acum 3 ani

Logica mea imi spune asa: daca un local nu indeplineste un criteriu din mai multe, trebuie inchis pana la conformare. Indiferent ca e de competenta primariei, ISU, DSVSA, ANAF etc. Cine sa-l inchida? Institutia care se ocupa cu siguranta publica si bunastarea cetatenilor: politia! Eventual cu jandarmi, daca lucrurile se precipita.
Raspunde

unu

Acum 3 ani

Raspuns gresit. Pai daca nu are autorizatie de functionare, atunci nu este in legalitate si reprentantii Primariei ar putea pur si simplu sa inchida localul. A, ca nu se poate din cauza legilor anapoda, asta e altceva. Dar legislatia se poate schimba.
Raspunde

tribunal

Acum 3 ani

Se poate inchide prin hotarare judecatoreasca, trebuie dat in judecata. Un avocat stie sa faca dosarul....Eu asa da si Primaria cu ocazia ata, macar sa suporte cheltuilelile de judecata!
Raspunde

Roman adevarat

Acum 3 ani

La pensie cat mai repede !!!
Raspunde

Robert

Acum 3 ani

Raspuns de militian. Politia locala actioneaza cu propriile simturi. Ce inseamna asta. Noi credeam ca actionati dupa lege si proceduri. Ce cauta domnul Lupas director adjunct in politia locala? Alt caz de cumul pensie cu salariu? Cum vreti sa schimbati mentalitati cand un fost politist de pe regimul ceausist lucreaza in politia locala? Chiar nu mai exista tineri cu alte mentalitati? Romania e o tara asediata in continuare de comunisti
Raspunde

...

Acum 3 ani

extraodinar militianul: primeste telefon la 23:26 ca e muzica data tare si la ora 23.33 a fost acolo si nu se mai auzea nimic. in 7 minute poate chiar un cineva din subordinea lui sau un coleg a avut timp sa anunte, sau poate chiar el. nu-ti trebuie 7 minute sa apesi un buton sa opresti muzica. a facut o ancheta prin vecini sa verifice ca intr-adevar la 23:26 era muzica data tare? aici avem de-a face cu un dobitoc care nu are ce cauta la politia locala. daca reclamanta avea inregistrari si martori care sa-i sustina cele reclamate? si inca ceva: politia locala poate cere autorizatia de functionare a firmei respective si, in cazul in care firma nu are, poate aplica o amenda si chiar suspendarea activitatii. si cred ca in primul rand politistii locali care au mers in control trebuiau sa ceara autorizatia de functionare, pentru ca daca pe mine ma opreste rutiera in trafic, imi cere permisul chiar daca e o verificare de rutina.
Raspunde

Franz din Dobarca

Acum 3 ani

de cand o plecat Werner la Bucuresti vai si-amar de Sibiu murdar - scandaluri - ciobeni - olteni - moldoveni si primarita cu dosar ( de pensie ?)
Raspunde

...

Acum 3 ani

fodor nu are pic de rusine. daca ar avea, si-ar da demisia, pentru ca incompetenta atinge cote maxime in primaria sibiu si la serviciile / firmele aflate in subordinea primariei. dar fodor se tine cu dintii de un scaun care e prea mare pentru ea.
Raspunde

Verbiceanu Lucian

Acum 3 ani

Fratilor, sunt mandru ca nu am votat-o pe Fodor, o incompetenta si nici nu am sa fac greseala de o vota vreodata. Unde e,Iohannis? Daca mai era primar, se rezolva. Pacat, ca aceasta femeie s-a dus singura la sedinta, unde nu s,a dus sa ceara vreun ajutor social, sau o locuinta sau te,miri ce altceva, ci LINISTE. A cerut prea mult? Da pentru Astrid Fodor era enorm de mult si a rezolvat-o pe aceasta femeie cum a facut cu mascariciul ala de pe centru, Buratino. Desi, cetatenii orasului Sibiu, si-au exprimat nemultumirea fata de acest personaj insuportabil, dna Fodor i-a dat autorizatie de functionare in continuare ca sa ne strice linistea si imaginea orasului. In final, nu ma mai mira nimic si consider, ca dnei Fodor nu ii place linistea.
Raspunde

Elena Endorfer

Acum 3 ani

Eu locuiesc pe Nicolae Balcescu 12 in prelungirea unui bar perete in perete la etajul 1 al unui monument istoric categoria A,. Autorizatiile au fost obtinute fraudulos cu ajutorul unor functionari ai primariei Sibiu. Reclamatii, audiente si reclamatii "zeci ". Un dosar penal care de 4 ani bate pasul pe loc. La 20 de metri functioneaza un bar de noapte Karaoke, la 50 de metri functioneaza al 2-lea bar de noapte Oldis, ambele printre locatarii disperati. Noi cetatenii acestiui oras/tari suntem Cobaii unui Sistem "bolnav, atroce, dezumanizat cu circuit inchis si sens unic"
Raspunde

Elena

Acum 3 ani

Din păcate, așa e la noi... Primăria a dat dauna totala Sibiului și nu-l despăgubește nimeni. Tot din păcate, am și eu o nemulțumire vis-a-vis de mizeriile de tot felul din Centrul Istoric, de gunoiul și materiile fecale care au transformat zona metropolitana intr-o cocina. Aveam de gând sa merg in audiență. Oare sa renunt? Dacă doamna a primit o astfel de soluționare, eu ce sa astept?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus