Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

În weekend mâncăm hencleș și plăcintă cu spanac. La Muzeul Astra

În weekend mâncăm hencleș și plăcintă cu spanac. La Muzeul Astra

După cum bine ne-am obișnuit, dacă zicem weekend și Muzeul Astra, zicem mâncare. De data aceasta, „Plăcintele în sat” sunt cap de afiș. Preparatele tradiționale vor fi completate de programul de animații culturale „Animă ASTRA”, organizându-se diferite ateliere interactive de țesut, confecționat coșuri și altele.

„Începem cu ,,Plăcinte în sat”, un eveniment organizat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară. Sâmbătă și duminică, între orele 10 și 17, vor fi la Muzeul ASTRA cei de la Jules Bistro care vor aduce preparate tradiționale ca plăcinta cu spanac și telemea de oaie, lichiu cu varză / ceapă și hencleș”, spun reprezentanții muzeului.

opinci

Programul de animații culturale Animă ASTRA revine și în acest sfârșit de săptămână la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, între orele 10.00 și 18.00. Vizitatorii vor putea participa la ateliere meșteșugărești interactive de țesut, confecționat coșuri din răchită, instrumente muzicale, opinci, jucării și măști tradiționale.

„Programul de animații culturale are rolul de a promova și de a susține cultura și arta tradițională, precum și de a pune în valoare patrimoniul muzeal din Dumbrava Sibiului, prin activități practice, cu scop educațional și de divertisment. Accesul la toate atelierele se va face în baza biletului de intrare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei care doresc să participe în mod special la ateliere se pot înscrie la adresa de e-mail animaastra@muzeulastra.com”, mai spun reprezentanții muzeului Astra.

Mai jos, vă prezentăm programul complet al atelierelor Anima Astra

Vineri, 1 septembrie 10.00-18.00  Atelier de confecţionat coșuri din răchită – Gospodăria din Poiana Perișani  Atelier de țesut – Gospodăria din Poiana Sibiului  Atelier de confecționat opinci – Gospodăria din Săpânța  Atelier de confecționat jucării – ETP  Atelier de confecționat instrumente muzicale – Târgul de țară

Sâmbătă, 2 septembrie  10.00-18.00  Atelier de confecţionat coșuri din răchită – Gospodăria din Poiana Perișani  Atelier de țesut – Gospodăria din Poiana Sibiului  Atelier de confecționat opinci – Gospodăria din Săpânța  Atelier de confecționat jucării – ETP  Atelier de confecționat instrumente muzicale – Târgul de țară

Duminică, 3 septembrie 10.00-18.00  Atelier de confecţionat măști tradiționale – Gospodăria din Nereju  Atelier de țesut – Gospodăria din Poiana Sibiului  Atelier de confecționat opinci – Gospodăria din Săpânța  Atelier de confecționat jucării – ETP  Atelier de confecționat instrumente muzicale – Târgul de țară

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

iulia

Acum 4 ani

De lucru sa nu ne dați, dar masa sa sa nu ne sara!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus