Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

38 de ateliere pentru copiii din Sibiu, în ”Luna științei”

38 de ateliere pentru copiii din Sibiu, în ”Luna științei”

Copiii cu vârsta peste 4 ani sunt invitați să participe pe parcursul lunii septembrie la o serie de ateliere de educație nonformală, în cadrul proiectului „Luna Științei” care se va desfășura în perioada 1 septembrie – 10 octombrie.

Aceștia vor putea alege dintr-un număr de 38 de ateliere precum construirea unei mori de vânt, construirea și programarea de roboți, orientare turistică, observarea bolții cerești, electronica pe înțelesul copiilor, chimie experimentală, experimente de fizică, cusături tradiționale și realizarea de obiecte din diferite materiale și din lut. Toate atelierele sunt gratuite și vor fi susținute de persoane instruite, cadre didactice cu experiență sau meșteri populari care au deja experiența lucrului cu copiii.

Părinții și cei interesați pot afla mai multe detalii despre proiect în cadrul evenimentului de lansare care va avea loc în 4 septembrie, între orele 17-19 la Științescu Hub (str. Tribunei, nr 17). În cadrul proiectului va mai avea loc un schimb de experiență între hub-urile educaționale, unde participanții vor face schimb de modele de bune practici, care se vor reflecta în dezvoltarea ulterioară a hub-urilor educaționale și îndeosebi a educației STEAM (Știintă, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică). Evenimentul final al proiectului, Știinquestu 3.0, va cuprinde două secțiuni, o conferință de presă a copiilor și o prezentare a atelierelor realizate pe parcursul proiectului.

Vă invităm să consultați programul detaliat disponibil pe site-ul Asociației Științescu Hub http://hub.stiintescu.ro/ sau pe pagina de Facebook, StiintescuHub.

Proiectul este organizat de Asociația Științescu Hub și este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității 2017.

Foto: Științescu Hub

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Kkk

Acum 5 ani

Palatjl copiilor Sibiu nu are cofinanțare prin aceasta Agenda Culturală Sibiu?
Raspunde

Kkk

Acum 5 ani

Palatul Copiilor
Raspunde

un parinte

Acum 5 ani

Pai ce sa aiba cofinantare, primaria n-a fost in stare sa ofere pentru Palatul Copiilor, un sediu de doamne ajuta ! Probabil ca prin astfel de asociatii, cineva castiga - de la palat n-au cum, acolo trebuie judstificat banul cheltuit. Rusine primaria Sibiu, neglijati un numar mare de copii care merg la palat, incurajati ong sau asociatii care audoar evenimente punctuale, nu permanente.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus