Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Senatorul Mircea Cazan cere explicații la Ministerul Educației pentru o problemă inexistentă în Sibiu

Senatorul Mircea Cazan cere explicații la Ministerul Educației pentru o problemă inexistentă în Sibiu

Senatorul PNL Mircea Cazan a trimis o interpelare la Ministerul Educației Naționale cu tema ”lipsa autorizațiilor sanitare de funcționare pentru unitățile de învățământ”.

Numai că în județul Sibiu, conform conducerii Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, nu avem școli fără autorizație sanitară de funcționare.

”Vă întreb care este strategia dvs în ceea ce privește unitățile de învățământ din județul Sibiu, dar și din toată țara, care nu au primit autorizație sanitară de funcționare. Autoritățile locale deși au semnalat aceste probleme și au solicitat cerut ajutor de la autoritățile centrale, până acum nu s-a rezolvat nimic. Chiar au fost lăsați fără bani de investiții.
Sună clopoțelul peste o săptămână, iar inspectorii DSP au descoperit mai multe nereguli, de la săli de clasă degradate din cauza infiltrațiilor de apă, la clădiri cu degradări exterioare semnificative ale tencuielii și ale acoperișului, neasigurate, care pot produce accidente, grupuri sanitare insuficiente sau mobilier uzat în sălile de clasă. Nu cred că e posibil că în România secolului XXI , să trimitem pe copiii noștri în astfel de școli care nu prezintă siguranță.
Ați aprobat prin ordin , pe 1 septembrie, metodologia de organizare a programului 'școală după școală' (SDS) și intenționați astfel, , în noua abordare, programul să devină o formulă complementară activității școlare obligatorii care, prin modalități integrate de sprijin, are ca obiective prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, creșterea performanțelor școlare, învățarea remedială și accelerarea învățării prin activități educative, recreative și de timp liber. Vă întreb unde vreți să desfășurați acest program ? În aceleași săli de clasă scorojite și insalubre?
Solicit răspuns scris”, se arată în interpelarea senatorului de Sibiu.

În urmă cu o săptămână, Inspectoratul Școlar a prezentat în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural situația pregătirii școlilor pentru debutul noului an școlar.

Conform conducerii ISJ Sibiu, deși sistemul de învățământ din România a fost bulversat în ultima perioadă de numeroase schimbări, majoritatea școlilor sibiene își vor aștepta elevii în condiții bune.

”Cu toate schimbările și bulversările recente, totuși în județul Sibiu școlile sunt pregătite de începutul noului an școlar”, au declarat reprezentanții Inspectoratului.
Concret, în județul nostru, în sistemul de învăţământ funcţionează  un  număr de 314 de unităţi şcolare, dintre care cu personalitate juridică – 143 şi structuri separate – 171.

Toate aceste entităţi posedă în acest moment autorizaţie sanitară de funcţionare.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/08/30/cat-de-pregatite-sunt-scolile-din-sibiu-de-inceputul-noului-scolar/

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

GEO

Acum 4 ani

Daca ai cunoaste legile pe care le votezi,draga MIRCEA, ai sti ca obligatia intretinerii scolilor si liceelor, precum si a spitalelor cade in sarcina primariilor si a cj urilor.Prin urmare intreaba tu la cele doua babaciuni din cj si primariea sibiu, ce au facut in acest sens.Apropo la SIBIU intreab-o pe dna. POP SIMONA. Aceasta doamna stie si invarte tot ce se paradueste prin primarie, de .. fosta colega cu ....cotroceni.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Bah Mirciuk, tu iar ai "fumat"!?...
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

Sa nu uitam ca e un ales;multiplu chiar.Si-a cistigat dreptul de a pune intrebari si de a fi just retribuit pentru prestatie.
Raspunde

Lucru slab

Acum 4 ani

Asta intreaba ca sa nu se zica ca n-a avut activitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus