Senatorul PNL Mircea Cazan a trimis o interpelare la Ministerul Educației Naționale cu tema ”lipsa autorizațiilor sanitare de funcționare pentru unitățile de învățământ”.
Numai că în județul Sibiu, conform conducerii Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, nu avem școli fără autorizație sanitară de funcționare.
”Vă întreb care este strategia dvs în ceea ce privește unitățile de învățământ din județul Sibiu, dar și din toată țara, care nu au primit autorizație sanitară de funcționare. Autoritățile locale deși au semnalat aceste probleme și au solicitat cerut ajutor de la autoritățile centrale, până acum nu s-a rezolvat nimic. Chiar au fost lăsați fără bani de investiții.Sună clopoțelul peste o săptămână, iar inspectorii DSP au descoperit mai multe nereguli, de la săli de clasă degradate din cauza infiltrațiilor de apă, la clădiri cu degradări exterioare semnificative ale tencuielii și ale acoperișului, neasigurate, care pot produce accidente, grupuri sanitare insuficiente sau mobilier uzat în sălile de clasă. Nu cred că e posibil că în România secolului XXI , să trimitem pe copiii noștri în astfel de școli care nu prezintă siguranță.
Ați aprobat prin ordin , pe 1 septembrie, metodologia de organizare a programului 'școală după școală' (SDS) și intenționați astfel, , în noua abordare, programul să devină o formulă complementară activității școlare obligatorii care, prin modalități integrate de sprijin, are ca obiective prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, creșterea performanțelor școlare, învățarea remedială și accelerarea învățării prin activități educative, recreative și de timp liber. Vă întreb unde vreți să desfășurați acest program ? În aceleași săli de clasă scorojite și insalubre?Solicit răspuns scris”, se arată în interpelarea senatorului de Sibiu.
În urmă cu o săptămână, Inspectoratul Școlar a prezentat în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural situația pregătirii școlilor pentru debutul noului an școlar.
Conform conducerii ISJ Sibiu, deși sistemul de învățământ din România a fost bulversat în ultima perioadă de numeroase schimbări, majoritatea școlilor sibiene își vor aștepta elevii în condiții bune.
”Cu toate schimbările și bulversările recente, totuși în județul Sibiu școlile sunt pregătite de începutul noului an școlar”, au declarat reprezentanții Inspectoratului.Concret, în județul nostru, în sistemul de învăţământ funcţionează un număr de 314 de unităţi şcolare, dintre care cu personalitate juridică – 143 şi structuri separate – 171.
Toate aceste entităţi posedă în acest moment autorizaţie sanitară de funcţionare.
Citește și:
http://www.turnulsfatului.ro/2017/08/30/cat-de-pregatite-sunt-scolile-din-sibiu-de-inceputul-noului-scolar/
Tag-uri: Sindicatului Învățământului Pr , Mircea Cazan , Consiliului Județean , ministerul Educatiei , Ministerul Educatiei Naționale , Inspectoratul Şcolar Judeţean , Funcționarea Uniunii Europene , Colegiului Prefectural , senatori , Pentru Sibiu , autorizatie , Școlii Generale
Vizualizari: 2463
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
SIM
Acum 2 ore
Lenuța Țiovâreanu
Acum 3 ore
Mihai costiuc
Acum 3 ore
Termenatorul
Acum 3 ore
Kokos