Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Secția de prematuri de la Spitalul Județean are patru incubatoare noi

Secția de prematuri de la Spitalul Județean are patru incubatoare noi

Secția de prematuri are trei incubatoare noi și un aparat de respirație modern pentru bebelușii din terapie intensivă neonatală. Achiziționarea lor nu a fost însă deloc „floare la ureche”. Banii au venit din urma participării Asociației „Baby Care”, Asociația „Mâini Unite”, Organizaţia E.M.M.A. și Asociația „Unii Pentru Alţii cu un proiect la maraton. Au reușit, în total să strângă nu mai puțin de 152.259 de lei. Pe lângă incubatoare, prin diferite donații, secția s-a mai dotat cu o masă de resuscitare în sala de operaţii cezariene, dotată cu toate facilităţile moderne pentru resuscitarea nou-născuţilor la standarde internaţionale, două lămpi de fototerapie pentru terapia intensivă neonatală și un pătuț cu saltea încălzită pentru gemeni.

Dacă inițial, prin proiectul înscris la maraton sub numele „Dăm startul în viață” s-a dorit obținerea unei sume de 90.000, aceasta a fost mult depășită. Cei 1031 de alergători și cei 1851 de susținători au reușit să adune peste 152 de mii de lei.

Deoarece suma a depășit, pe lângă incubatoare, s-a mai achiziționat și un aparat de respiraţie modern pentru piticii din terapia intensivă neonatală. Acestea nu ar fi fost posibile însă fără Oana Jurj, care a stâns 20.644 DE lei, Patricia Corcoveanu, care a adunat 14.981 de lei și Gabriela Hila cu 7882 de lei. Ele sunt trei tinere mămici, care nu doar că au alergat, dar au reușit și să strângă mulți susținători.

„Ne dorm să le fie mai bine copiilor și nici unul să nu sufere că s-a născut în România. Cu sprijinul comunităţii sibiene am crescut an de an şi acest lucru se poate vedea atât în terapia intensivă neonatală cât şi în secţia de prematuri şi cea de nou-născuţi normoponderali. Încrederea şi sprijinul comunităţii sibiene au devenit determinante în ultimii ani şi dorim, aşa cum am obişnuit în ultimii ani, să facem cunoscute proiectele noastre şi rezultatele lor şi să mulţumim tuturor celor care ne-au ajuta”, spune președinta organizației Baby Care, Maria Livia Ognean.

Pe lângă suma strânsă la maraton, secția de prematuri a mai primit o donație de 130.000 de lei la începutul anului de către Wenglor Sensoric România. Aceea a fost „o mână de ajutor venită exact la momentul oportun și care ne-a permis să înlocuim masa de resuscitare defectă din sala de operaţii cezariene cu una nouă, dotată cu toate facilităţile moderne pentru resuscitarea nou-născuţilor la standarde internaţionale în valoare de 65.688 lei. De asemenea, au mai fost achiziţionat şi un incubator modern în valoare de 37.562 lei şi 2 lămpi de fototerapie pentru terapia intensivă neonatală”, spune președinta Baby Care.

Și Red Bull Romaniacs a avut un rol important în rândul donatorilor. Din suma obținută din vânzarea echipamentelor au donat 14.188 de lei secției de prematuri. Astfel, s-a reușit achiziţionarea unui pătuţ cu saltea încălzită pentru gemeni pentru secţia de prematuri în cadrul proiectului „Căsuţe noi pentru prematuri", proiect dezvoltat pentur înlocuirea tuturor incubatoarelor vechi de peste 30 de ani din secţia de prematuri.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus