Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Video. Opt morți și zeci de răniți în vestul țării. Furtuna a smuls acoperișuri, copaci și a răstunat mașini | Actualizare

Video. Opt morți și zeci de răniți în vestul țării. Furtuna a smuls acoperișuri, copaci și a răstunat mașini | Actualizare

Actualizare 21:00 Numărul persoanelor decedate a crescut la opt, iar numărul răniților este de aproape 70, relatează presa centrală. Cinci persoane au decedat în Timiș, două în Bistrița Năsăud și una în județul Arad, a confirmat secretarul de stat Raed Arafat, pentru Agerpres.

Viteza vântului a ajuns și la 100 de km pe oră, smulgând la propriu copaci din rădăcini.  Circulația trenurilor CFR a fost întreruptă din cauza firelor rupte.

Știre inițială

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor violente violente care au lovit vestul țării.  la Timișoara, o femeie a fost strivită de un copac smuls de furtună în grădina Zoo, iar un bărbat a fost lovit de un panou publicitar luat pe sus de rafalele de vânt ce au ajuns şi la 90 de kilometri pe oră. Alţi doi oameni au pierit loviţi de copaci, la Buziaş. O a cincea persoană a murit la Arad. 27 de oameni sunt răniţi, printre ei sunt şi doi copii, în stare critică, transmite digi24.ro

Cinci drumuri naţionale din judeţele Alba, Arad, Cluj şi Timiş sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza furtunilor. Poliţiştii recomandă ca, pe timpul ploii, fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare şi să se folosească luminile de întâlnire.

foto mediafax foto mediafax

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că, în urma furtunii, au murit două persoane, iar altele au fost rănite şi s-au produs pagube incredibile. El a spus că zeci de copaci au fost doborâţi, alimentarea cu energie electrică şi apă a fost întreruptă, acoperişuri au fost smulse de vânt, multe străzi sunt blocate, iar mai multe autovehicule, inclusiv TIR-uri au fost răsturnate.

„Sunt pe teren şi mă crucesc. Sunt zeci de copaci la pământ, străzi blocate. Am rămas fără curent electric, fără apă. Sunt acoperişuri smulse de pe case, de pe blocuri. S-a surpat o poartă de intrare în oraş, dinspre aeroport. Sunt TIR-uri răsturnate. De când sunt eu nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Nicolae Robu.

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și multă sănătate tuturor celor care au fost răniți în furtuna care a avut loc în această după amiază în vestul țării.

furtuna copaci cazuti

"Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul țării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane și-au pierdut viața, alte zeci au fost rănite și s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă sănătate tuturor celor care au fost răniți în aceste tragice circumstanțe. Autoritățile au obligația să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situație de criză", afirmă președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

foto Opinia Timisoarei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

B

Acum 6 ani

Doamne fereste de asa ceva..
Raspunde

sey than

Acum 6 ani

se pare ca nu prea fereste :)
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Eee
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus