Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Se organizează primul festival din Sibiu dedicat integrării copiilor din centrele de plasament

Asociația De Poveste organizează în perioada 6-8 octombrie 2017 "Sibiul De Poveste", festival dedicat integrării copiilor instituționalizați. Sub formă de ateliere care reunesc tinerii din centrele de plasament și copiii din familiile sibiene, evenimentul va avea loc în Piața Mică și va promova integrarea socială, relaționarea pozitivă, empatia, spiritul de echipă, dar și încrederea în forțele proprii, ajutând copiii să se descopere pe ei înșiși susținându-se reciproc.

Atelierele sunt împărțite pe tematici diferite în funcție de vârstă, fiind potrivite pentru copiii și tinerii între 3-19 ani. Printre ateliere se numără: jocuri teatrale, desen kinetic, jocul în echipă, improvizație, club de lectură. Accesul este gratuit și se realizează pe baza înscrierii prin completarea unui formular disponibil pe pagina de Facebook a Asociației.

„Toți ne dorim în jurul nostru oameni care să ne accepte și să ne aprecieze așa cum suntem, care să se bucure de compania noastră și să își dorească să petrecem timp împreună. Închipuiți-vă cât de mult au nevoie de aceste lucruri tinerii și copiii din centrele de plasament și haideți weekend-ul acesta în Piața Mică pentru a le arăta că suntem alături de ei și că ne pasă de poveștile lor de viață!”, spune Iulia Pataki, președintele Asociației De Poveste.

În plus, pe toată perioada festivalului, Asociația De Poveste vă invită cu mic, cu mare să pictați pe un labirint din pânză răspunsul la întrebarea „Ce ne face fericiți?”.

Asociația De Povestea fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Peste 70 de voluntari sunt implicați în acest moment în diferitele activități organizate pentru acești tineri.

Proiectul “Sibiul De Poveste” este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2017. Maratonul Internațional Sibiu 2017 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Foto: arhivă 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

protectia copilului

Acum 6 ani

O sa fie de poveste cu festivalul lor cu tot! Daca reuseste sa integreze vreun copil , imi scot palaria! Copiii din centrele de plasament sunt vai de ei si nici nu vor sa fie altfel. Le place sa leneveasca , sa fumeze si altele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus