Sâmbătă,
27.11.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Ministrul Sănătății nu-și asumă nicio responsabilitate legată de noul spital clinic de urgență

Ministrul Sănătății nu-și asumă nicio responsabilitate legată de noul spital clinic de urgență

Prioritatea Ministerului Sănătății este construirea celor trei spitale regionale din Cluj, Iași și Craiova, iar responsabilitatea finanțării proiectului noului spital de urgență de la Sibiu revine în totalitate Consiliului Județean Sibiu, se arată într-un răspuns semnat de ministrul Dorel Bodog la o interpelare adresată de deputatul liberal Nicolae Neagu. ”În momentul de față, Ministerul Sănătății se focalizează pe realizarea celor trei spitale regionale de urgență cuprinse în Acordul de Parteneriat pentru perioada 2014 – 2020, la obiectivele infrastructurii de sănătate și sociale și combaterea sărăciei, spitale care urmează a se construi la Iași, Cluj și Craiova”, scrie ministrul Sănătății.

Întrebat de Neagu dacă va apela Guvernul la o finanțare externă, ”garantată de statul român, în urma căreia ar putea fi finanțat, chiar și parțial, un spital de urgență județean în județul Sibiu”, ministrul a răspuns că ”în anul 2011, Consiliul Județean Sibiu a preluat documentația necesară construirii unui spital județean de urgență la Sibiu”.

Consiliul Județean Sibiu susține că se află în pregătirea pentru documentația PUZ a investiției și caută o soluție juridică pentru parteneriatul strategic cu Primăria Sibiu. ”Ne aflăm în faza documentării despre posibilele soluții care să asigure avansarea rapidă și eficientă sub aspect cost-beneficiu a proiectului. Stadiul realizărilor este cel prezentat în cadrul conferinței de presă, și anume: am obţinut  în proprietate un teren de 200.000 mp pentru construcția noului spital; am obţinut gratuit un proiect tehnic de la Ministerul Sănătăţii; am realizat o documentare iniţială privind soluţiile tehnice şi schemele internaţionale de finanţare. Sunt în curs de pregătire: soluţia juridică pentru parteneriatul strategic cu Municipiul Sibiu; documentaţia PUZ și analiza preliminară privind capacitatea optimă necesară a spitalului”, se arată într-un răspuns primit de la Consiliul Județean.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

zzz

Acum 4 ani

PJDistii nu face decat proiecte de mare infrastructura cu SFuri din 2008 (vezi autostrada Pitesti Sibiu), angajeaza doar firme care au facut borduri si izolatii de blocuri (vezi Comarnic) si nu ia nimeni contracte daca nu da si la baetii ceva. Si revolutionarii aia eroi cu moace de urangutani care il pazesc pe Jegul de TL la ICCJ trebuie sa manance ceva de undeva
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, bine ca Ministrul Sănătății nu e in locul meu ca nici eu nu mi-as asuma-o!....
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

..trist ca asemenea specimene conduc tara.Cu asa gandire viitorul suna bine...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus