Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Premieră în MAI: școlile de agenți și subofițeri organizează admitere în ianuarie 2018

Premieră în MAI: școlile de agenți și subofițeri organizează admitere în ianuarie 2018

Pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri.

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră, se arată într-un comunicat al IGPR.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești care sunt doar pentru bărbați.

Recrutarea candidaților se realizează, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidați la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidații depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Școlile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli.

Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală.

Acestea sunt școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie:

• Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri

Mai multe detalii găsiți la link http://www.mai.gov.ro/index06_2.html

foto Poliția Română

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bre fetele, dati-va navala la sub ofiteri si, imbinati placutul cu utilul ca pentru asta nici nu-i nevoie de prea multa minte!
Raspunde

Solomon

Acum 6 ani

La ce nivel de cultură există în Poliție, numai cine nu vrea nu intră...cunosc câțiva tineri care au intrat de curând în Poliție, vai mama lor de nătângi. Erau batjocora foștilor colegi...
Raspunde

Tirpitz

Acum 6 ani

Unde-i cazeaza pe toti? Materia de studiu pt 2 ani o vor face intr-un an? Este o nebunie, ca la romani, din ce in ce mai neperformanti, mai neinstruiti, "turme" intregi cu o postliceala de un an in care nu vor face mare lucru dar trebuie indeplinit cincinalul, ca in vremurile vechi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus