Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-4°C

Lista celor care vor să construiască autostrada Sibiu - Pitești

Lista celor care vor să construiască autostrada Sibiu - Pitești

Vineri s-a încheiat perioada în care puteau fi depuse oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a autostrăzii Sibiu - Pitești, cuprinsă între  Curtea de Argeș și Pitești. Asta după ce ieri s-au dat publicității constructorii care s-au înscris pentru licitația de proiectare și execuție a tronsonului Sibiu – Boița din această autostradă.

Pentru secțiunea Pitești – Curtea de Argeș, cu o

valoare estimată, fară TVA de 1.834.035.567,66 RON, au fost depuse opt oferte. Durata contractului este de 120 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Secțiunea 5 este amplasată în județul Argeș, are o lungime de 30.35 km, iar traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a Municipiului Pitești.

 1. Astaldi SpA
 2. Asocierea China Railway 14th Bureau Group Co Ltd - Viaponte Rom SRL - Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia SA
 3. Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA - Pizzarotti SA
 4. Asocierea Itinera SpA - Retter Projectmanagement SRL
 5. Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA
 6. Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)
 7. Asocierea Tirrena Scavi SpA - Toto SpA Costruzioni Generali
 8. Asocierea Trameco SA - Vahostav SK as - Construcții Erbașu SA - Vega '93 SRL - East Water Drillings SRL
Pentru secțiunea 1 a autostrazii Sibiu-Pitești au fost depuse joi 9 oferte:
 1. Astaldi SpA
 2. Construcții SA
 3. Asocierea SC Impresa Pizzarotti&C SpA - SC Pizzarotti SA
 4. Asocierea Itinera SpA - SC Retter Projectmanagement SRL
 5. Porr Construct SRL
 6. Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA
 7. Asocierea SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL - Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)
 8. Asocierea Tirrena Scavi SpA - Toto SpA Costruzioni Generali
 9. Asocierea Trameco SA - Vahostav S.K. a.s. – Construcții Erbașu S.A. - East Water Drillings SRL
Valoarea estimată a primei secțiuni a autostrăzii Sibiu-Pitești, fără TVA este de 765.838.999,48 RON.

Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1, cuprins între km 0+000 și km 13+170, va începe în zona localităţii Șelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii va traversa la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig - Mârșa - Tălmaciu – Sadu, până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ss

Acum 4 ani

stati linistiti...nu vom vedea prima lopata prea curand.Pt a avea aut.de constructie avem nevoie de acord de mediu.Pt acord de mediu avem nevoie de finalizarea studiului de fezabilitate pt stabilirea traseului si a solutiilor tehnice si in fct de acestea abia apoi acord de mediu si abia apoi auto.de constructie...lipseste studiu de fez.pt sectiunile de mijloc ( cele mai grele ) si nu avem nici macar licitatie.( 1 an minim licitatia cu tot cu contestatii,plus 2-3 ani executia ).Deci,daca nu o dam iara in bara prima lopata doar peste 3-4 ani Singura solutie ar fii acord de mediu pe capete unde e gata studiul de fezabilitate Concluzie - Sibiu-Pitesti ,finalizat cap coada,vom avea undeva in 2027( 10 ani de acum)
Raspunde

a

Acum 4 ani

totusi... harta? :)
Raspunde

MC.D

Acum 4 ani

Caz inchis...pacientul mort!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus