Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Secția ATI a Spitalului Județean a fost dotată cu 19 paturi noi

Secția ATI a Spitalului Județean a fost dotată cu 19 paturi noi

Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă a SCJU Sibiu a fost dotată cu noi echipamente medicale performante. Este vorba despre 19 paturi electrice moderne achiziționate prin licitație deschisă online în SEAP și furnizate de S.C. Gada Group.

Valoarea acestora este de 159.663,86 lei + TVA, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Județean Sibiu. Paturile au fost furnizate vineri 27 octombrie și au fost deja amplasate în cadrul secției.

„Condiții moderne de cazare”

Paturile sunt electrice, cu roți, având o suprafață de dormit din patru secțiuni din care minim trei detașabile. Sunt prevăzute cu protecții laterale integrale, cu panou de comandă pe braț flexibil, care include: buton blocare/deblocare selectivă a comenzilor electrice, buton ridicare/coborâre platformă pat, buton ridicare/coborâre secțiune cap, buton ridicare/coborâre secțiune coapse, buton poziționare poziție Trendelenburg/anti Trendelenburg. Funcția de resuscitare (CPR) poate fi executată bilateral. De asemenea, sunt prevăzute cu suport pentru ridicarea pacienților, suport pentru perfuzii și cu saltele de spumă cu prevenție escare și huse detașabile cu fermoar cu proprietăți bacteriostatice, fungistatice, impermeabile la fluide.

„Urmare a acestei dotări, în momentul de față toate cel 24 de paturi din cadrul secției, mai exact în cele două rotonde, sunt paturi de terapie intensivă, care corespund cerințelor de îngrijire a pacientului critic, atât din perspectiva gradului de confort cât și din cea a facilitării activității personalului medical, fiind asigurate astfel condiții moderne de cazare și tratament”, a declarat dr. Mihai Sava, medicul șef al Secției Clinice ATI.

pat ati spital 1„Procesul de modernizare și dotare a secțiilor este unul continuu și ne bucurăm că am reușit, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu, să ridicăm standardele de calitate și tehnică medicală din cadrul Secției ATI, care din perspectiva adresabilității este una dintre cele mai importante componente ale spitalului acordând tratament şi monitorizare pacienților în stare gravă”, a declarat Robert Nicolae Fotache, Director Administrativ al SCJU Sibiu.

Dotarea tehnică a Secției Clinice ATI a fost îmbunătățită în acest an și prin echiparea cu două noi echipamente performante pentru anestezie (31.08.2016), cu finanțare de la Ministerul Sănătății:

- un echipament de anestezie performant tip I – monitorizare cardiovasculară avansată; - un echipament de anestezie performant tip II – monitorizare neurologică avansată;

Despre Secția Clinică ATI

Secția are o capacitate de 24 de paturi dispuse în boxe, în rotondă pe două etaje. În cadrul secției se asigură anestezia pentru toți pacienții operați, terapia intensivă postoperatorie pentru cazurile de Chirurgie Generală, Urologie, Neurochirurgie, Ortopedie, chirurgie BMF, ORL și Oftalmologie, terapia intensivă medicală, și terapia intensivă cardiologică pentru cazurile interdisciplinare. Tot în cadrul secției funcționează un compartiment cu 15 paturi pentru Obstetrică -Ginecologie (situat în Blocul materno Infantil) precum și un compartiment cu 6 paturi pentru Neurologie și Chirurgie Plastică și reparatorie, situat în pavilionul acestor secții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus