Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

200 de fotografii, realizate de artiști din lumea întreagă, expuse la Sibiu

200 de fotografii, realizate de artiști din lumea întreagă, expuse la Sibiu

Vernisajul expoziții celei de-a 18-a ediții a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu va avea loc duminică, 12 noiembrie, de la ora 12.00, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu. Organizatorii, respectiv, Fotoclubul ORIZONT și Casa de Cultură a Studenților Sibiu invită toți iubitorii de fotografie să participe la acest eveniment.

În urmă cu 35 de ani, prof. Gheorghe Lăzăroiu a sfidat îngrădirile sistemului, lansând pe piața internațională un eveniment fotografic ce avea să dăinuiască și în noul mileniu, la un nivel calitativ de invidiat. După evaluarea ediției precedente, Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu își menține cota de 5 stele – ceea ce reprezintă un maximum posibil.

Tematicile generoase și valoarea estetică a acestora vor reconfirma rangul înalt al evenimentului cultural și duminică, zi în care Salonul Internaţional de Artă Fotografică invită sibienii să se alăture invitaților din țară și de peste hotare. La vernisaj vor fi prezenți președintele și vicepreședintele Federației Luxemburgheze de Artă Fotografică, respectiv Fernand Braun și Yvon Piazza, precum și președintele Federației Române de Artă Fotografică, Eugen Negrea, alături de reprezentantul Romȃniei la Federația Internațională de Artă Fotografică, Balasi Csaba (MFIAP).

Vizitatorii pot admira până în 30 noiembrie 2017, 200 de lucrări selectate de la artiști fotografi din 50 de țări, de pe întregul mapamond. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit, în timpul programului prevăzut de Centrul de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9.00-17.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 9.00-13.00.

Federațiile internaționale care au patronat ediția din acest an, acordând medaliile aferente: Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), Global Photographic Union (GPU), Royal Photographic Society (RPS), Images Sans Frontière (ISF), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Evenimentul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu prin Biblioteca Județeană ASTRA, sponsor principal S.C. Construcții S.A.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus