Duminică,
09.08.2020
Partial Noros
Acum
28°C

Unul dintre inventatorii Facebook: L-am ajutat pe Zuckerberg să creeze un monstru. Facebook exploatează vulnerabilităţile din creierul uman. Numai Dumnezeu ştie ce le face copiilor noştri

12 Noiembrie 2017 10:41

Unul dintre inventatorii Facebook: L-am ajutat pe Zuckerberg să creeze un monstru. Facebook exploatează vulnerabilităţile din creierul uman. Numai Dumnezeu ştie ce le face copiilor noştri

Sean Parker, primul preşedinte al Facebook, transmite un mesaj tulburător în legătură cu reţeaua socială: „Numai Dumnezeu ştie ce le face creierelor copiilor noştri”, potrivit Business Insider.

În cadrul unei discuţii cu publicaţia Axios, antreprenor a discutat deschis despre pericolele din jurul social media şi modul în care aceste reţele exploatează vulnerabilităţile umane.

„Toate aceste aplicaţii, Facebook fiind prima dintre ele, au fost create pe o singură idee: Cum atragem cât mai mult din atenţia oamenilor şi cum consumăm mai mult din atenţia lor?”, spune Parker, care s-a alăturat Facebook-ului în 2004, când Facebook-ul avea mai puţin de un an de la înfiinţare.
Comentariile acestuia se adaugă unui val de figuri reprezentative din industria hi-tech, care şi-au exprimat îngrijorările cu privire la produsele pe care le-au creat la un moment dat, scrie Mediafax.
„Şi în urma planului de a atrage cât mai mult timp şi atenţie, trebuie să primeşti o mică doză de dopamină din când în când, atunci când cineva îţi dă like sau comentează la o poză sau o postare. Iar această doză de dopamină te va face să mergi mai departe şi să contribui cu mai mult conţinut, iar acest sistem te va acapara...mai mult like-uri, mai multe comentarii”.
Parker a adăugat: „Eşti prins într-o buclă a feedback-ului şi a validării sociale...este exact genul de idee cu care ar veni cu hacker ca şi mine, pentru că exploatează vulnerabilităţile psihicului uman”.

„Inventatorii, creatorii –eu, Mark, şi Kevin Systrom pentru Instagram – noi am înţeles aceste consecinţe. Dar am făcut-o oricum”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Victim

Acum 2 ani

Facebook este lucrarea diavolului. Distruge suflete, familii și tinerele generații. Cine oare poate opri acest genocid al gândului și relațiilor din familii. Cade victime,implicite ale abuzuri uora care utilizează această mizerabil .
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Cea mai efficienta platforma de manipulare in masa, controlata de un globalist inrait din aceasi vina cu Soros, Singer, fratii Coen, Bill Kristol, David Frum, Charles Krauthammer, David Wurmster, Rober Kagan si altii. Bucurati-va de ea.
Raspunde

///

Acum 2 ani

Nu esti pe facebook, nu existi! Mijloc de manipulare1 In felul acesta au iesit unii presedinti, iar altii, la protest ca naucii... vai de noi ce vremuri am ajuns sa traim...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus