Joi,
05.08.2021
Cer Senin
Acum
18°C

De Crăciun e vorba tot de Înviere. Părintele Necula, despre post

De Crăciun e vorba tot de Înviere. Părintele Necula, despre post

Postul Crăciunului este un exercițiu pentru postul Învierii, spune preotul Constantin Necula vorbind despre Lăsatul secului pentru Postul Nașterii Domnului sau Postul Crăciunului, cum este numit de credincioși. "A posti înseamnă a pregusta din exercițiul fundamental al Învierii. O să spuneți că acesta-i Postul Crăciunului... Am să vă spun că așa este și totuși cântăm 'Florile-s dalbe, flori de măr'. Iar merii înfloresc primăvara, semn al anotimpului Învierii. De pe culmea păstorilor din Betleem, din înaltul cerului de unde Îngerii vestesc Nașterea lui Hristos, din frângerea de munte ce este Peștera Betleemului se vede culmea Golgotei, Învierea dând sens Nașterii. Așa cum Împărtășania dă sens Postirii. Fiți curajoși și încercați să vă descoperiți Dumnezeul Cel Viu. Nu lăsați să vi se fure bucuria Crăciunului ori nădejdea Învierii. Refuzați să fiți tâlhăriți și uciși de Irozii noilor minciuni, care induc frica și duc spre ucidere orice gând de pruncească strălucire. Stați limpeziți de lumina Stelei, cu Magii, intelectualii smeriți ai căutării adevărate", a spus Constantin Necula, citat de Agerpres.

Totodată, el a afirmat că sinceritatea față de Dumnezeu este unul din sentimentele care ar trebui să-l însoțească pe orice credincios pe parcursul Postului Nașterii Domnului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

No-ape, daca numa' ashe, intervievandu-l pe pochiu lu' Necula-i putetz sparia uaminii sa nu mai mânceshi sa nu mai bee...
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 3 ani

Ca tot veni vorba de Post(sau de ipocrizie,ca le tot incurc): Intră un popă într-un restaurant, se aşează la masă. Cheamă ospătarul şi îl întreabă: - Fiule, balenă aveţi? - Nu, părinte. - Caşalot aveţi? - Nu, părinte. - Rechin aveţi? - Nu, părinte. - Atunci dă-mi o costiţă de porc afumată şi Dumnezeu mi-e martor că am vrut să mănânc peşte!
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

Coprofilul asta infect de popa spurcat cu ce se drogheaza de scoate asemenea tampenii pe gura???
Raspunde

Luca

Acum 3 ani

Felicitări părinte Necula! Acest om este foarte deștept și citit. Nu l mai judecați. Mai bine îl ascultați. Sa va dea Dumnezeu multă sănătate!
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

sa-i dea lu parintele Necula sanatate, mai ales mentala. are nevoie mare de ea!! amin!!
Raspunde

Prostie cat casa

Acum 3 ani

Doamne da prost popa mai e asta. Oare chiar nu stie ca postul nu are nimic de-a face cu religia? Ca a aparut in istoria omenirii (Orient si Egipt) cu mult inainte de Cristos? Ca postul era practicat de catre omenire, indiferent de religie (mai ales inchinatorii la diferiti zei) pentru curatirea trupului, vindecarea de anumite boli? mai pune mana pe carte Necula, lasa doctrina ortodoxa inventata pentru prostirea slabilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus