Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Se pun în vânzare biletele pentru Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble, la Sibiu

Se pun în vânzare biletele pentru Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble, la Sibiu

Sub bagheta lui Russel McGregor, cel care a condus și orchestra Palatului Schönbrunn din Viena, Johann Strauss Ensemble revin pentru al 11-lea an la Sibiu, în cadrul Concertului de Crăciun care a devenit o tradiție pentru orașul de pe malul Cibinului.

Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble va aduce aproape două ore de valsuri, marșuri și polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss și de către contemporanii acesteia. În plus, pe scena Sălii Thalia, interpreții orchestrei vieneze vor aduce și colindele specifice locului. Concertul de Crăciun este programat, anul acesta, în ziua de miercuri, 13 decembrie 2017, de la ora 19:00.

Conform tradiției concertelor Strauss din secolul al XIX-lea, la Sibiu și maestrul Russell McGregor dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. Vioara la care cântă a fost fabricată în urmă cu 320 de ani de Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind "sora mai mică" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. ”Aș spune că Sibiul are propriul lui stil. De fiecare dată când am cântat aici am găsit un public foarte receptiv la concertele noastre și sperăm ca asta să nu se schimbe niciodată”, spune dirijorul McGregor.

strauss 2016 (63)

Biletele sunt puse în vânzare începând cu ziua de 15 noiembrie și pot fi găsite la Agenția teatrală, de pe strada Nicolae Bălcescu. Prețul unui bilet este de 50, 70 și 100 de lei, în funcție de locul ales în Sala Thalia. Pentru elevi, studenți și pensionari exista bilete reduse la pretul de 25 de lei, în limita locurilor disponibile.

Concertul de Crăciun susținut de Johann Strauss Ensemble este un eveniment înscris pe agenda culturală a Sibiului, fiind finanțat de Consiliul Local Sibiu prin intermediul Primăriei municipiului Sibiu.

Partenerul principal și de tradiție al concertului este Fundația Con-A, evenimentul fiind recomandat de ziarul Turnul Sfatului.

Sponsori sunt HARTING, BRD Groupe Societe Generale, Azets, Clinica Ofta Total, Contempo Cars Sibiu, Therme București, Zacaria Group, Flaro Prod Sibiu, Tondach și Soma.

Partenerii acestui eveniment sunt Magic FM, Magnet CV, restaurantul Pardon, Plastic Pro, Print Atu și florăria Tulipa.

 

strauss 2016 (3)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Csobanel Sighianu

Acum 4 ani

Bre, lasati-i pe fritoaieri numai decat, sa ne incantza cu descantecele lor, ca orshcum, de altceva nu suntem aptzi!....
Raspunde

sibianul

Acum 4 ani

Va fi plin de snobi, asa-zisi melomani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus