Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Elevii de la „Iorga” au participat la evenimentul „Cu pumnul nu se face dreptate”

Elevii de la „Iorga” au participat la evenimentul „Cu pumnul nu se face dreptate”

„Cu pumnul nu se face dreptate”. Așa s-a numit activitatea la care au participat elevii claselor I E si a IV-a A, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu. Săptămâna aceasta, elevilor li s-a vorbit despre Non-violență, ocazie prin care au fost invitați să contribuie la crearea unei culturi a păcii, a toleranței și a înțelegerii, prin idei proprii, exprimate în modurile lor unice.

Îndrumați de învățătoarele Mariana Chirhoc și Rodica Lup, Copiii au realizat apoi desene cu mesaje nonviolente care au fost cuprinse într-o expoziție.

„<Non-violenta este cea mai mare forță la dispoziția omenirii, mai puternică decât cea mai puternică armă de distrugere, concepută de ingeniozitatea omului>, spunea Mahatma Gandhi. Pornind de aici, am dorit să le insuflăm copiilor acest mesaj, subliniind importanța comunicării și înțelegerii dintre oameni”, spune Mariana Chirhoc.

cu pumnul nu se face dreptate 1

„A fost o zi a emoțiilor, a prieteniei și a înțelegerii pentru elevii celor doua clase, care au oferit câte o îmbrățișare tuturor persoanelor dragi din clasă. Copiii și-au exprimat sentimentele și prin intermediul biletelor adresate atât colegilor care au un comportament demn de urmat, cât și celor care sunt uneori violenți. Mesajele au fost depuse în cutia poștală a nonviolenței, iar cele care au surprins aspecte importante au fost citite în cadrul întâlnirii de la sfârșitul zilei”, mai arată cele două învățătoare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, e adevarat, dar se asa impune respectul, iar noi nu-i asa, "vrem sa fim respectați" ca sa citez un clișeu la moda!....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus