Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

8.000 de deținuți vor ieși din închisori

8.000 de deținuți vor ieși din închisori

Nu mai puțin de 8.000 de deținuți vor putea beneficia, în total, de noua lege a recursului compensatoriu. Specialiștii avertizează că acest lucru va duce și la un număr mai mare de infracțiuni, în următoarea perioadă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, în Parlament, că în penitenciare sunt 25.093 de deţinuţi, cu 5.972 de deţinuţi peste capacitatea de cazare la standardul de 4 metri pe deţinut, el afirmând că în urma aplicării legii recursului compensatoriu au fost eliberaţi deja 650 de deţinuţi.

Legea privind recursul compensatoriu a intrat în vigoare în 19 octombrie şi prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate, arată News.ro.

Astăzi, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au reacționat și au remis un comunicat de presă. Aceștia se arată neâncrezători că legea va impulsiona în vreun fel îmbunătășirea condițiilor din închisori, avertizând asupra faptului că singurul efect al normativei este eliberarea deținuților. "La fel de probabil, vom avea beneficii zero în ceea ce priveşte modernizarea sistemului penitenciar, având în vedere că investiţiile de anvergură în modernizarea penitenciarelor încă sunt la stadiul de anunţ. În legătură cu motivele pentru care ministrul Justiţiei dezinformează nu putem decât să speculăm că încearcă să ascundă erorile şi efectele negative ale unei măsuri de graţiere mascată care va acţiona ca un stimulent pentru criminalitate în următoarea perioadă. Îl somam, deci, public să renunţe la aceste dezinformări ale opiniei publice, care are dreptul să ştie excact câţi hoţi, violatori, tâlhari şi criminali au beneficiat de acest act de clemenţă", adaugă reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor într-un comunicat de presă transmis joi.

În același comunicat, angajații din penitenciare avertizează asupra faptului că de lege vor beneficia nu mai puțin de 8.000 de deținuți.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Anonymus

Acum 4 ani

de ce nu ii pune la munca ca sa imbunatateasca conditiile din inchisoare si sa isi castige paine care o mananca si caldura pe care o primesc? asa ar trebui nu sa platim noi pentru ei dupa ce multi au facut prejudicii de milioane de lei sau alte valute si cand iasa isi traiesc bine mersi viata prin alte parti,,,
Raspunde

...

Acum 4 ani

inainte sa se spuna ca nu au conditii si trebuie eliberati mai repede, sa se faca un studiu si sa se verifice daca nu cumva conditiile de acasa sunt mai inumane decat cele din puscarie. si daca-i asa, sa nu le dea drumul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus