Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Topul sibian al like-urilor pe Facebook

Topul sibian al like-urilor pe Facebook

Că ne place, că nu, Facebook-ul a devenit, astăzi, un important motor în crearea propriei imagini. Nici personalitățile sibiene nu s-au dat la o parte de la acest lucru. De departe, cel mai like-uit și share-uit este Klaus Iohannis, apropiindu-se de două milioane. Cu jumătate din acest număr de fani, pe locul doi se află preotul Constantin Necula, la diferență relativ mică de președinta PNL, Raluca Turcan.

Online-ul a devenit, nu doar un mijloc de informare, ci și unul de popularizare. De aici s-au „născut” vedete peste noapte. Pe Facebook, „vocea” se măsoară în aprecieri și urmăritori, iar notorietatea se câștigă în timp.

Cine sunt personalitățile sibiene populare pe Facebook?

De departe, în capul listei, se află președintele țării Klaus Iohannis, cu un avantaj considerabil al funcției pe care o îndeplinește. Acesta a reușit să strângă până în acest moment, pe pagina sa oficială nu mai puțin de 1.810.078 de aprecieri și 1.770.270 de urmăritori. La postări are, în general, mii de like-uri și distribuiri.

iohannis

Următoarea personalitate sibiană populară pe Facebook este preotul Constantin Necula. Pe lângă profilul personal, unde are peste 56.000 de persoane care îi urmăresc postările, are și o pagină oficială. Acolo, însumează 92.446 de like-uri și 93.787 de followers. Aici, găsești o gamă largă de articole de presă, fie națională, fie locală, în care vorbește despre vreun subiect ce ține de religie. Unul dintre viralele momentului este declarația conform căreia „Dacă nu puteți să postiți de mâncare, refuzați să vă mai mâncați aproapele”. La două articole din presă, distribuite pe propria-i pagină cu acest subiect, a strâns peste 4000 de share-uri. În aparență, orice apare aici se popularizează. De exemplu, câteva poze ce ilustrează o biserică au mii de like-uri și tot atâtea distribuiri.

parintele necula (6)

Raluca Turcan, președinte PNL Sibiu și-a câștigat de-a lungul timpului notorietatea în rândul cetățenilor, reușind să cumuleze pe pagina oficială mii de susținători. Astfel, are 84.850 persoane care-i apreciază pagina și 84.902 care o urmăresc. În general, postările sunt de ordin politic, cu activități ale partidului atât la nivel național, cât și la nivel local.

conferinta-raluca-turcan-4

Soția președintelui țării, Carmen Iohannis este destul de activă pe pagina de Facebook. Majoritatea postărilor sunt însoțite de fotografii din timpul unor activități la care a participat, fie ca profesor, fie ca primă-doamnă. Aceasta este apreciată de 35.256 de persoane și urmărită de 34.486.

carmen-iohannis-prima-zi-de-scoala-21-copy

Sibianca Miruna Ioani, ce scrie pe blogul „Și blondele gândesc”, are 2932 de urmăritori pe profilul personal și 31.112 de aprecieri pe pagina blogului.

miruna ioani

Prezentatoarea emisiunii culinare „Bake off”, Nicolle Stănese, originară din Sibiu, are pe pagina ei 27.024 de lik-uri și 27.014 de followers.

Nicolle (4)

Președintele USR, Dan Barna, nu se bucură de multă popularitate pe Facebook. Are aproape 4000 de aprecieri și tot atâția urmăritori.

barna-usr-2

De și mai puține like-uri se bucură viceprimarul Sibiului, Răzvan Pop, care are 2.659 de aprecieri și tot atâția urmăritori. Postările sunt diverse, majoritatea ce implică activitățile politice în care este implicat, lucru care nu se aplică mereu și pe contul personal. Aici, principala-i activitate se reflectă în fotografii din Sibiu și din împrejurimi, la care strânge sute de like-uri. Pe lângă asta, distribuie și postări ale paginii oficiale ale Primăriei Sibiu prin care se anunță diferite proiecte.

razvan pop (4)

Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” și, totodată, președintele FITS, deși o voce cu ecou în urbe, pe Facebook nu pare a se bucura de prea multă popularitate. Doar aproximativ 2100 de persoane îi apreciază pagina.

chiriac conferinta FITS 2017 (12)

Cu o diferență de 100 de like-uri, vine din urmă Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Aici, întâlnim fotografii ce o surprind la diverse activități la care a participat, însă nici postările prin care vorbește despre construcția noului spital nu lipsesc.

daniela cimpean (2)

Deși nu are pagină oficială de Facebook, Clauda Mery Simtion, șefa Inspectoratului Școlar Județean Sibiu este destul de activă pe propriul cont. Postările făcute publice sunt, fie de natură religioasă, fie educațională. Pe lângă asta, nu lipsesc nici cele politice. Însă, toate distribuite.

claudia Mery Simtion (7)

Mai jos, redăm ultima postare pe care inspectorul șef a distribuit-o la ea pe profil. „Începe o nouă călătorie duhovnicească !!!Fie ca postul să vă umple sufletul cu har îmbelșugat și să dobândiți virtuți nenumărate! RUGAȚI-Vă mai mult, cereți-vă IERTARE unii de la alții, căutați IUBIREA și acolo va fi și HRISTOS! Iar Maica Domnului să vă ajute în toate cele dorite! Să aveți un post cu multă tărie duhovnicească!”. (Postarea este share-uită de la preotul Popa Viorel Topraisar, redactată fără diacritice. Zilele trecute, Claudia Simtion a distribuit o fotografie pe care scrie: „În spatele fiecărei femei de succes, stă ea însăși”. Și postările partidului PSD sunt des distribuite de aceasta pe Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

sibian

Acum 6 ani

Nicio personalitate mai de doamne-ajuta! poate pintele Necula..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Silvian Somfalean

Acum 6 ani

Likeuri cumparate din America de Sud 90% la Ciolhannis!
Raspunde

cosma r.

Acum 6 ani

yep...likeuri cumparate....chiar am testat lucrul asta...si eu am observat ca "apreciez" anumite pagini fara ca eu sa fi dat like...deci...
Raspunde

Nicolae

Acum 6 ani

Raluca are like-uri de la Moscova unde a studiat în perioada 1996-1999 la Institutul Pușkin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus