Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
3°C

Iohannis, despre cum a devenit Sibiul un oraș atractiv pentru investitori

Iohannis, despre cum a devenit Sibiul un oraș atractiv pentru investitori

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de primarul Ploieștiului, miercuri, la dezbaterea "Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploieşti”, cum a reuşit să facă astfel încât Sibiul să devină atractiv pentru investitori, Iohannis a criticat, în răspunsul său, aşa-numita revoluţie fiscală. Preşedintele a explicat că la Sibiu a atras investitori cu oferte simple şi clare.

”Am atras investiţiile venind în faţa investitorilor cu oferte simple, clare. Dar dacă stau să evaluez ce a contat cel mai mult, cred că a fost transparenţa şi implicarea autorităţii locale în facilitarea demersurilor pe care le aşteaptă un ivestitor (…) Dacă primăria se ocupă de autorizaţia de construcţie, investitorul se aşteaptă să primească această autorizaţie destul de repede şi fără alte implicaţii” a spus şeful statului, citat de news.ro

El a adăugat că investitorii se aşteaptă să fie trataţi ”la modul foarte serios şi cu mult respect”, precizînd că de acest lucru depinde succesul unei afaceri, al unei comunităţi şi al unei ţări.

”Să ştiţi că sunt două lucruri care sperie foarte mult oamenii de afaceri: impredictibilitatea legislativă şi şpăgile. Dacă reuşiţi să eliminaţi măcar partea locală de impredictibilitate şi şpăgile, bănuiesc că nu există, dar dacă ar exista ar trebui eliminate, atunci o să vedeţi că succesul este aproape imediat", a spus Iohannis la dezbaterea la care participă autorităţi locale şi oameni de afaceri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

14 comentarii

scepticul

Acum 5 ani

investitorii au fost atrasi pt. ca in sibiu intotdeauna a existat industrie ... Un atu mai este si e existenta unui aeroport international... De-asta au venit investitorii... N-a inventat dl. Johannis apa calda, nici mersul pe jos...
Raspunde

oups

Acum 5 ani

Primul pas a fost crearea zonei industriale vest cu toate utilitatile, apoi faptul ca in Sibiu sunt multi vorbitori de limba germana au atras companii germane, oricat ati vrea sa il denigrati pe Johannis, el a avut un rol important in dezvoltarea Sibiului... Acum fugi la Dna sa-l protejezi pe Liviu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, e adevarat sibienii au avut dintotdeauna un nivel intelectual ridicat si un grad de pregătire profesională pe masura. Stim cu toții ca cei de-aici, sunt specialiști in zgariatul brânzei. Si, da, Aeroportul Sibiu a fost o "halta" pentru sultzerul București-Cluj Napoca....
Raspunde

increzatorul

Acum 5 ani

Aeroportul Sibiu a fost dezvoltat-fata de ceea ce era, pentru ca niste incompetenti nu reuseau sa faca autostrazi, viziunea de dezvoltare apartine, ghinion, fix lui Iohannis si FDRG-ului lui dar trebuie sa recunosc faptul ca toate partidele au acceptat si sustinut aceasta strategie.
Raspunde

grim

Acum 5 ani

deva hunedoara simeria orastie e o zona foarte importanta si strategica si cu alte orase in apropiere care avea un potential dublu ca sebes si sibiu,ma refer la logistica si forta de munca si nu e nimic acolo. ditamai combinatul cu mii de specialisti care sunt taximetristi
Raspunde

Fyall

Acum 5 ani

Daca aveau potential dublu erau facute investitiile acolo, Grim!! Pana una alta oamenii din zonele amintite de tine vin la Sibiu sa munceasca, asa ca lasa analizele economice in seama celor care se pricep, tu fa-ti taximetria... Sau poti sa investesti tu acolo.
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

La Sibiu in primul rand s.a facut o strategie de dezvoltare...care implica decizia autoritatilor locale,investitii in infrastructura si libertatea de a lua decizii in Consiliul Judetean privitor la taxele percepute marilor investitori in primii 5 ani, scutirea de impozit in cazul in care era reinvestit si alte facilitati fiscale care au fost atractive pentru companii de renume....nod rutier important, aeroport international, concesionari facute de primarie pe perioade de timp.rezonabile....suport din partea autoritatilor in obtinerea de autorizatii...etc...intr.un cuvant predictibilitate....
Raspunde

bobby69

Acum 5 ani

Curand cladirile si halele vor fi goale ! Oamenii pleaca din tara si sa vedem cine va mai lucra aici. Guvernul asta nu face nimic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

idgaf

Acum 5 ani

oh da! Johann a facut tot pentru Sibiu. imi si imaginez ofertele alea "simple si clare" tipice lui: "avem loc...vreti?" =))
Raspunde

V

Acum 5 ani

Iohannis nu voia spaga cum a cerut mascariciu pitic de la avrig, -vezi cazul frizmeier
Raspunde

investitorul

Acum 5 ani

Poate n0a cerut, dar daca i s-a oferit un cadou, n-a refuzat... Cine refuza e prost crescut...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus