Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Prețul Crăciunului - de la 4 la 170 de lei un glob

Prețul Crăciunului - de la 4 la 170 de lei un glob

De vreo două săptămâni, în fiecare din magazinele mari din Sibiu parcă ar fi explodat câte un sac de-al lui Moș Crăciun. Încă de la intrare ești lovit de un curcubeu format de beteală de toate formele, culorile și lungimile, de globuri mici, mari, kitsch sau brand-uite, lenjeria de pat nu mai e doar lenjerie, ci lenjerie de Crăciun, iar bomboanele de pom se găsesc pe toate rafturile. Totuși, parcă din respect pentru toamna care se chinuie încă să mai stea prin oraș, proprietarii magazinelor n-au dat drumul încă și la colinde.

Contrar așteptărilor, obiectele decorative de Crăciun sunt la reducere în această perioadă, probabil bazându-se pe faptul că oamenii nu se înghesuie din noiembrie să-și pregătească bradul. Cel mai sigur, dacă am merge din nou prin magazine pe la mijlocul lui decembrie, prețurile la beteală ar fi egale cu cele la hainele de plajă, în plin sezon, în stațiunea Mamaia.

Și pentru că pentru unii nici nu mai contează ce pun în brad atâta timp cât e împopoțonat până la refuz, există și tot felul de ornamente care nu au nicio legătură cu iarna sau cu Moș Crăciun – fluturi cu șase lei sau păpădii cu titlul „decorațiune gliterată” cu cinci lei.

Pentru cei care își doresc să își brand-uiască bradul, există ornamentul Pixar Cars 3, un glob de zece centimetri în formă de mașină, care costă 170 de lei, decorațiunea de Crăciun Tinker Bell de opt centimetri costă 153 de lei sau o rachetă care luminează, la același preț. Practic, dacă am cumpăra chiar și numai aceste trei decorațiuni, am cheltui exact cam cât ne-ar costa să cumpărăm un brad artificial de o mărime medie.

decoratiune craciun masina

Că tot veni vorba de brazi...

În fiecare an apare întrebarea „De unde ne luăm brad?”. Mulți oameni peferă să cumpere un brad artificial, ca să nu se mai lovească de această întrebare în anii următori. La magazinul Pacea, un brad artificial costă în jur de 300 de lei, dar nu e singurul magazin în care se pot găsi brăduți de toate felurile. În ceea ce privește prețurile, acestea diferă în funcție de bogăția „crengilor” și de înălțime. Mulți își doresc să aibă un pom unic, pe care să îl laude musafirii atunci când vin în vizită iar site-ul e-mag.ro pare să știe asta și oferă zeci de modele de brazi artificiali, care mai de care mai împopoțonați. Aici găsim brazi cu vârfuri ninse și conuri (665 lei) sau cu sclipici și conuri (748). Există desigur, pentru cei mai puțin excentrici, brazi simpli, ale căror prețuri încep de la 50 de lei. Și în acest caz însă poți ajunge să dai până și 1.700 lei. Totul depinde de „calitățile” copacului și de viziunea clientului.

Căni cu imprimeu, șosete cu moși, cordeluțe cu urechi de ren...

Mania Crăciunului nu se încheie la un brad „îmbrăcat” cu toate nebuniile. Un adevărat „crăciunist” știe clar că e nevoie ca întreaga locuință să arate ca Atelierul Moșului. Aici intră în joc șosetele pentru cadouri, cănile cu Moș Crăciun și prietenii, stickerele de lipit pe geam și, evident, spray-ul cu zăpadă artificială. Nu putem să uităm nici de cutiile din carton cu tot felul de imagini de crăciun, îmbrăcămintea de pernă cu picturi dubioase cu reni în zăpadă și urșii uriași din pluș.

Toate aceste briz-briz-uri sunt disponibile în orice supermarket, iar prețurile de multe ori ne fac să ne gândim dacă o să ne rămână la final și ceva bani de taxe și mâncare. Un urs din pluș de un metru costă în mod normal 80 de lei la Carrefour, dar, după cum anticipasem, acest preț va fi pe rafturi deabia din 6 decembrie. Până atunci, mega-ofertă – ursul costă 40 de lei.

ursi carrefour ochelari craciun emag

Nelipsitele cordeluțe cu urechi de reni, căciulă de moș sau chiar doi brăduți pe post de antene se învârt în jurul prețului de 20-22 de lei. Și pentru că Halloween poate fi în fiecare zi, chiar și de Crăciun, la emag există și ochelari de crăciun în formă de om de zăpadă, cu nas din morcov și tot tacâmul.

Așadar, dragă cumpărătorule, trebuie să știi foarte bine de ce ai nevoie atunci când în sfârșit pornești la cumpărăturile de Crăciun, pentru că altfel riști să ajungi acasă cu un sac plin cu lucruri pe care nu știi exact pe unde să le pui prin casă.

 

Bianca-Elena Voșloban

Cristina Bălău

decoratiuni craciun decoratiuni craciun decoratiuni craciun decoratiuni craciun

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, pai daca-s atat de "ieftine" de ce nu deschideți voi un business in domeniu? Astialalti, amărăștenii, cum au facut-o si pana acum, își vor atârna in brăduț, bucăți de cârnați si caltaboși precum si multe sarmale...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus